Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm
Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm

Shigefusa Kasumi Nóż Yanagiba 30 cm

Kod
SF KASUMI YANAGI30
Rozmiar

2 699,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

To klasyczny nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Yanagiba nie służy do filetowania ryb, ani krojenia ości, jest to model przeznaczony wyłącznie do krojenia miękkiego mięsa.

W Japonii przyjęło się, że nowi właściciele ostrzą swoje noże przed pierwszym użyciem, dostosowując je do własnych potrzeb. Nowe noże kataba (single bevel ) nie posiadają wyprowadzonej krawędzi tnącej (koba) oraz uraoshi. Elementy te odpowiadają za odporność noża na wykruszenia oraz jakość cięcia.

Nasza usługa otwarcia noża - honbazuke jest skierowana do osób które nie czują się pewnie w ostrzeniu tego typu noży oraz tych którzy chcą mieć nóż gotowy do pracy po wyjęciu z pudełka - otwarcia Honbazuke w cenie 75 zł, jest dostępna TUTAJ.

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń z rdzewnej stali  Uddeholm Swedish okuty żelazem
- Rękojeść: owalna drewno magnolii, pierścień róg bawoli
- Twardość: 61-63 HRC
- Długość całkowita: 45,4 cm
- Długość rękojeści: 14,5 cm
- Długość ostrza: 30,0 cm
- Szerokość klingi: 3,3 cm
- Grubość klingi na pięcie: 4,2 mm
- Grubość klingi na środku: 2,3 mm
- Grubość klingi 1 cm od czubka: 1,6 mm
- Sposób ostrzenia: szlif jednostronny prworęczny
- Waga: ok. 192 g

Made in Japan

Do pobrania
Symbol
SF KASUMI YANAGI30
Rodzaj szlifu
Jednostronny Praworęczny
Typ stali
Stal rdzewna okuta stalą nierdzewną
Długość ostrza
25 - 33 cm
Kształt ostrza
Yanagi Sashimi
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 169 opinii
pixel