[ZESTAW 11] Szef kuchni i indywidualny kurs nauki ostrzenia
Nóż Szefa kuchni to idealny wybór na początek przygody z nożami japońskimi, lekki i świetnie wyważony. Doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Prosta konstrukcja i nierdzewna stal, będzie świetną opcją dla początkujących. W zestawie znajduje się również voucher na indywidualny kurs akademii ostrzenia, gdzie obdarowana osoba pozna prawidłowe zasady ostrzenia noży. Kurs prowadzony w naszym sklepie stacjonarnym w Warszawie.
Dodatkowo noż zostanie spersonalizowany o krótki grawer laserowy, do konserwacji świetnie sprawdzi się nasza dedykowana ściereczka, która nie pozostawia smug na ostrzu. Całość można zapakować w naszą elegancką torbą prezentową, wykonaną z twardej tektury.
Regularna cena zestawu to 1002,99 zł
Co wchodzi w skład zestawu?
Wytyczne dotyczące graweru:
1. Zapoznaj się z możliwymi czcionkami i miejscami na grawer.
2. Podaj swoje uwagi treść graweru (wybranej czcionce oraz miejscu) w uwagach do zamówienia podczas finalizacji zamówienia. (np. Grawer: K&M czcionka: M1, miejsce nr. 1).
3. Zapłać za zakup, po kilku godzinach należy jedynie potwierdzić otrzymany projekt od naszego grafika.
5. Gotowe nóż został przekazany do grawerowania i już wkrótce zostanie wysłany!
Grawerowany nóż to świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Taki prezent to doskonała personalizacja produktów, gdzie grawer będzie przypominał obdarowanej osobie o najbliższej osobie czy ciekawym wspomnieniu z życia.
Jak grawerujemy? Poniżej znajdują się przykładowe czcionki oraz miejsca na grawer
Maksymalna długość grawery to 4 znaki. W przypadku własnego projektu potrzebny nam jest plik w krzywych (format eps. ai. Itp.). Sam proces grawerowania zajmuje jeden do 2 dni roboczych. Przykładowo przy złożeniu zamówienia w poniedziałek rano i akceptacji projektu tego samego dnia. Nóż w większości przypadków może zostać dostarczony do Państwa w czwartek.
Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.
Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.
Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:
- narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
- stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.