Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Tsunehisa SRS-15 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Kod
T SRS15 RC GYUTO 210
Producent
Rozmiar

1 119,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Ręcznie kuty nóż kuchenny Tsunehisa Gyuto 21 cm, to wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od krojenia warzyw po porcjowanie mięsa czy siekanie czosnku. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni.

Klinga to minimalizm o najlepszej jakość, rdzeń z szybkotnącej stali proszkowej SRS-15 to jedno z najnowszych stali w Japonii, dodatkowo okuty stalą nierdzewną. Charakteryzuje je bardzo duża agresja cięcia oraz długi czas trzymania ostrości. Całość dopełnia nitowana rękojeść wykonana z drewna pakka.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: Rdzeń z nierdzewnej stali proszkowej SRS-15
- Rękojeść: drewno różane
- Twardość: 63 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 35,0 cm
- Długość ostrza: 21,0 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: 2,5 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 153 g

Do pobrania
Symbol
T SRS15 RC GYUTO 210
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Kształt ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Typ stali
Stal proszkowa
Producent
Tsunehisa
Rodzaj stali
SRS (13,15)
Długość ostrza
20 - 24 cm

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Haruyuki-Tsunehisa (dawniej Akifusa) jest jednym z niewielu producentów produkujących ostrza ze stali SRS-15.

Nitowana rękojeść wykonana z drewna pakka, dodatkowo wzmocniona bolsterem. Szybkotnącą stal proszkową SRS15 charakteryzuje wysoka agresja cięcia, a zawartość wolframu na poziomie 1,25% zwiększa jej odporność na ścieranie, tym samym długo utrzymuje ostrość.

Po zakończeniu pracy należy wytrzeć do sucha nóż stal SRS15 zawiera 13% chromu co przy nieprawidłowej konserwacji noża (pozostawianie go mokrego przez długi czas) może powodować występowanie patyny na klindze.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel