Nóż kuchenny Tsunehisa Gyuto 24 cm, to wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od krojenia warzyw po porcjowanie mięsa czy siekanie czosnku. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni.
Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.
Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal nierdzewna Gingami no.3
- Rękojeść: owalna drewno magnolia
- Twardość: 61-62 HRC
- Długość całkowita: 39,2 cm
- Długość ostrza: 24,5 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi:
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 167 g
![](/uploads/wymiary-nozy-japonskich.jpg?1610957169370)