Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm

Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm

Kod
T G3 HBC NAKIRI
Producent
Rozmiar

499,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Tsunehisa Nashiji Gingami Nóż Nakiri 16,5 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Nóż kuchenny Tsunehisa Nakiri,  przeznaczony do cięcia warzyw i ziół, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal nierdzewna Gingami no.3
- Rękojeść: owalna drewno magnolia 
- Twardość: 61-62 HRC
- Długość całkowita: 30,8 cm
- Długość ostrza: 16,0 cm
- Szerokość klingi: 5,0 cm
- Grubość klingi: 1,9 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 151 g

Do pobrania
Symbol
T G3 HBC NAKIRI
Kod producenta
5907038593342
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Typ stali
Stal nierdzewna
Producent
Tsunehisa
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
Gingami
Kształt ostrza
Nakiri/Warzywa i owoce

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal nierdzewna Silver#3 z huty Hitachi o niezwykłych właściwościach jak na stal nierdzewną. Jej drobnoziarnistość i wysoka zawartość węgla sprawia, że ma cechy zbliżone do stali węglowych – ma znacznie lepsza agresje cięcia i dłużej utrzymuje ostrość niż inne stale nierdzewne, a przy tym jest dużo łatwiejsza w ostrzeniu. To w połączeniu z jej odpornością na rdzę (wprawdzie nie tak dużą, jak np. VG-10) sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób oczekujących od noża niewielkiej opieki, ale wymagają od niego nieco więcej.

Skład:

 węgiel: 0,95-1,1%
– chrom: 13-14,5%
– mangan: 0,6-1%
– krzem: 0,35%
– fosfor: 0,03%
– siarka: 0,02%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Haruyuki-Tsunehisa (dawniej Akifusa) jest jednym z niewielu producentów produkujących ostrza ze stali SRS-15.

Nitowana rękojeść wykonana z drewna pakka, dodatkowo wzmocniona bolsterem. Szybkotnącą stal proszkową SRS15 charakteryzuje wysoka agresja cięcia, a zawartość wolframu na poziomie 1,25% zwiększa jej odporność na ścieranie, tym samym długo utrzymuje ostrość.

Po zakończeniu pracy należy wytrzeć do sucha nóż stal SRS15 zawiera 13% chromu co przy nieprawidłowej konserwacji noża (pozostawianie go mokrego przez długi czas) może powodować występowanie patyny na klindze.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel