Tsukasa Hinoura Nóż Szefa kuchni 21 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Tsukasa Hinoura Ręcznie kuty Nóż Szefa kuchni 21 cm
Opis produktu:
Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Tsukasa Hinoura, to wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od siekania warzyw po porcjowanie mięsa. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni, a długość 21 cm jest optymalna i odpowiednio wyprofilowana gwarantując użytkownikowi komfort i swobodę ruchu w codziennym użytkowaniu.
Całość dopełnia rękojeść wykonana z drewna różanego wykończona skuwką z bawolego rogu. Konstrukcja jest niezwykle lekka, a pół-oktagonalna rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni.
Noże mistrza Tsukasa Hinoura, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.
Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.
Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal ATS-34
- Rękojeść: pół-oktagonalna z drewna różanego skuwka z bawolego rogu
- Twardość: 61 HRC
- Długość całkowita: 35,9 cm
- Długość ostrza: 21,4 cm
- Szerokość klingi: 5,0 cm
- Grubość klingi:3,3 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok.
Hinoura Hamono to rodzinna firma prowadzona przez ojca-Tsukasa Hinoura i syna-Mutsumi Hinoura ciesząca się ponad 100-letnią tradycją z zakresu kowalstwa.
Tsukasa Hinoura urodził się w 1956 roku, rozpoczął on swoje nauki kowalstwa w wieku 22 lat. Podobnie jak wielu jego pokoleń, początkowo nie chciał zostać kowalem. Budował swoją karierę, pracując w firmie handlowej. Tsukasa Hinoura został poproszony przez swojego ojca Yujiro Hinoura o powrót do rodzinnego interesu, ponieważ był jedynym synem. Obecnie jest kowalem trzeciego pokolenia w swojej rodzinie. Jako młody rzemieślnik jego wzorami były Nagashima i Shigeyoshi Iwasaki z Sanjo. Noże mistrza Tsukasa Hinoura to absolutnie najwyższa półka japońskich noży kuchenny.
Mutsumi Hinoura rozpoczął swoją kowalską karierę w 2001 roku. Od samego początku był on wprost stworzony do tego zawodu – w ciągu 8 lat zdobył on najwyższą nagrodę za swoją pracę podczas eventu Seki Outdor Knife Show.
Noże Hinoura Hamono tworzone z ogromną precyzją z zastosowaniem tylko i wyłączanie najlepszych materiałów
Jest to jedna z najbardziej pożądanych marek na świecie. Ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.