Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych

Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych

Kod
SHIPPU-GIFTSET-B
Producent
Rozmiar

2 199,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Zestaw Tojiro Shippu Nóż Szefa + Nóż Santoku + Nóż uniwersalny

Przedstawiamy zestaw noży kuchennych Tojiro Shippu, zapakowany w eleganckie pudełko to doskonały pomysł na prezent. Komplet 3 noży znakomicie uzupełni każda kuchnie.

Grawerowany zestaw to świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Taki prezent to doskonała personalizacja produktów, gdzie grawer będzie przypominał obdarowanej osobie o najbliższej osobie czy ciekawym wspomnieniu z życia.

Dane techniczne:

Nóż kuchenny Szefa kuchni Tojiro Shippu 21 cm

- Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 35,3 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość klingi: 4,6 cm
- Grubość klingi: ok. 2,5 mm
- Waga: ok. 120 g

Nóż kuchenny Santoku Tojiro Shippu 16,5 cm

- Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
- Twardość: +/-1 60 HRC
- Długość całkowita: 30,3 cm
- Długość ostrza: 16,5 cm
- Szerokość klingi: 5 cm
- Grubość klingi: ok. 2,4 mm
- Waga: ok. 110 g

Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro Shippu 13 cm

- Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
- Twardość: +/-1 60 HRC
- Długość całkowita: 25 cm
- Długość ostrza: 13 cm
- Szerokość klingi: 2,7 cm
- Grubość klingi: ok. 1,9 mm
- Waga: ok. 45 g

Do pobrania
Marka
Symbol
SHIPPU-GIFTSET-B
Kod producenta
4960375134518
Typ stali
Stal nierdzewna
Typ ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Rodzaj stali
VG (1,2,5,10)
VG (1,2,5,10,XEOS)
Stal
VG-10Więcej

Stal nierdzewna opracowana w Takefu Special Steel co. Ltd w Japonii specjalnie z myślą o produkcji wysokiej klasy ostrzy. W założeniu chciano uzyskać parametry stali przewyższające popularna japońska stal AUS8. Otrzymano stal, której parametry są świetnym kompromisem pomiędzy trzymaniem ostrości (minimalnie tylko słabszym niż w 154CM/ATS34) a łatwością ostrzenia nawet wysoko zahartowanej VG-10. Lepsze parametry od w.w. stali osiągnięto także w kwestii odporności na pęknięcia czy wykruszenia. Stal VG-10 jest określana jako nierdzewna, ale musimy pamiętać, że nie ma stali nierdzewnych w 100% i odpowiednich warunkach może ona się pokryć patyną czy w dalszej konsekwencji nawet rdzą powierzchniową.

Zależnie od producenta noży hartuje się ją nawet do 64 stopni HRC. Mimo iż opracowano ją w założeniach jako stal na wysokiej klasy noże kuchenne dziś używana jest na różnego rodzaju topowe noże znanych marek takich jak tojiro, mcusta, spyderco, boker itp. Japończycy bardzo niechętnie sprzedają tę stal poza Japonię więc większość ostrzy wykonanych z oryginalnej VG-10 musi być produkowana w Japonii.

Skład stali:

- węgiel: 1%
- chrom: 15%
- molibden: 2%
- wanad: 0,2%
- kobalt: 1,5%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Historia marki Tojiro rozpoczęła się w 1955 roku

Od stworzenia pierwszego noża do owoców ze stali nierdzewnej. W tamtym okresie najpopularniejsza była stal węglowa, a Tojiro dążyło do rewolucji, która miała odmienić oblicze stali nierdzewnej uważanej wtedy za produkt niskiej jakości. Tojiro wykonuje noże z jednej z najpopularniejszych stali VG-10, której receptura została opracowana przez Takefu Special Steel co. Ltd specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy. Charakteryzuje ją długi czas trzymania ostrości oraz łatwość ostrzenia.

Tojiro dąży do równowagi między tradycją, a innowacyjnymi technologicznymi

Tradycyjne technik używane od setek lat przez japońskich kowali, wytwarzających wielowarstwowe ostrza i łączących dzisiejszą zaawansowaną technologię, czyni noże Tojiro wyjątkowymi, obejmuje europejskie i japońskie kształty ostrzy, więc z pewnością znajdziesz odpowiedni nóż kuchenny do swoich potrzeb.

Oferujemy m.in. noże szefa kuchni przeznaczone do między innymi cięcia warzyw, ziół, owoców i wędlin. Charakteryzują się one wyjątkowo trwałą klingą i niespotykanymi walorami estetycznymi. Proponujemy stosunkowo tanie oryginalne noże japońskie, które godzą japońską tradycję z nowoczesnością. Zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą związaną z japońskimi nożami kuchennymi.

Gwarancja sprzedawcy na 2 lata

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

1. Narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;

2. Stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

 

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające z niewłaściwej eksploatacji.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel