Masz pytanie dotyczące produktu? Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?
Zadzwoń do nas: +48 622 255 357
Ciesz się swoimi zamówionymi produktami nawet następnego dnia.
Każdy produkt objęty jest 2-letnią gwarancją
W ciągu 14 dni możesz zwrócić towar w nienaruszonym stanie.
Korzeń wasabi jest tradycyjną przyprawą Japonii, jest on uprawiany w miejscach obfitujących w dużą ilość wody. Wiele osób nie widzi dobrego sushi właśnie bez tego składnika. Wasabi ma niepowtarzalny aromat I pikantność. Izotiocyjanian allilu jest głównym składnikiem odpowiadającym za ostry smak, znajdziemy go również w musztardzie i chrzanie. Ostrość powstaje przez wystawienie glikozydu zwanego sinigryną na powietrze, gdy jest tarty. Im drobniejsze komórki, tym więcej komórek wchodzi w kontakt z powietrzem, tym bardziej pachnące, tym silniejszy ostry smak.
Tarka ze skóry rekina sprawia, że smak tartego korzenia wasabi jest o wiele lepszy. Szorstka skóra rekina jest twarda, dzięki czemu powolne ścieranie w sposób pisania litery o lub e, sprawia, że Wasabi nabiera dużo powietrza. Daje to delikatny i bardzo kremowy efekt, a wspaniały zapach wydziela się podczas ścierania. Po dodaniu go do Sashimi uzyskamy łagodną słodycz, a następnie orzeźwiającą pikantność przechodzącą przez nos. Ważne jest, by zetrzeć wyłącznie wymaganą ilość korzenia wasabi do posiłku. Starty korzeń szybko utraci swoje pierwotne właściwości.
- Długość: 8,0 cm
- Szerokość: 4,5 cm
- Grubość: 1,1 cm
- Waga: 12 g