Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Tamahagane Sakura AUS-6A  Nóż Nakiri 16 cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16 cm

Kod
SNS-1116
Producent
Rozmiar

389,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Nóż kuchenny Nakiri z serii Tamahagane Sakura to idealna propozycja dla każdego miłośnika warzyw, nóż został specjalnie stworzony do cięcia ziół, owoców i warzyw. Julienne, chiffonade, krojenie cebuli czy marchewki nóż Nakiri idealnie sprawdzi się w tych zadaniach.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal AUS-6A
- Rękojeść: czarna micarta
- Twardość: 58 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 27,9 cm
- Długość ostrza: 16,0 cm
- Szerokość klingi: 4,6 cm
- Grubość klingi: 1,7 mm
- Sposób ostrzenia: szlifdwustronny symetryczny
- Waga: ok. 158 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentKATAOKA Co., Ltd.Adres: 198 Matsuhashi, Tsubame City, Niigata PrefectureKod pocztowy: 959-1202Miasto: TsubameKraj: PolskaAdres email: kataoka@ash.ne.jp
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
SNS-1116
Kod producenta
4906496714161
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Typ stali
Stal nierdzewna
Typ ostrza
Nakiri/Warzywa i owoce
Producent
Tamahagane
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Marka
Tamhagane
Rodzaj stali
AUS (6,8,10)
Długość ostrza
16 - 19 cm
Kształt ostrza
Nakiri/Warzywa i owoce
Stal
AUS-6A
Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Marka Tamahagane słynie z produkcji noży od ponad 60 lat 

Po wielu latach stała się jednym z najpopularniejszych produktów tworzonych w Tsubame City. Noże Tamahagane słynną z najwyższej jakości wykonania i świetnej obróbki stali.

Łączą oni tradycyjne techniki jak ręczne ostrzenie oraz polerowanie z najnowszymi technologiami jak m.in. roboty do spawania.

Topową stalą wykorzystywaną w nożach Tamahagane jest nierdzewna stal VG-5 o twardości 61 HRC +/- 1, stal ta występuje w seriach takich jak Kyoto, Tsubame oraz San jest ona dodatkowo przekuwana na zimno. Przekłada się to na dużo lepsze parametry samej stali jak zwiększoną gęstość stali, odporność na ścieranie oraz wyższa twardość.

Noże Tamahagane to świetny wybór dla osób szukających piękna i elegancji.

Noże świetnie sprawdzą się w domowej kuchni, jak również w profesjonalnym użytku.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel