Tamahagane Kyoto Nóż + widelec do steków
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Tamahagane Kyoto Nóż + widelec do steków
Niezbędnikiem każdego miłośnika czerwonego mięsa jest odpowiedni nóż do steka. Gładka krawędź tnąca zapewni czyste, idealne cięcie, dzięki czemu struktura mięsa nie zostanie naruszona. Dodatkowym atutem noży do steków marki Tamahagane jest możliwość naostrzenia ich w domowych warunkach przy użyciu kamieni do ostrzenia bądź ostrzałki rolowanej. Noże wykonane są z niezwykłą precyzją przy użyciu nierdzewnej stali VG-5.
Dane techniczne:
Nóż:
Ostrze - rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Długość całkowita - 22,5cm
Długość ostrza - 9cm
Szerokość klingi - 2,4cm
Grubość klingi - 1,9mm
Sposób ostrzenia - dwustronny symetryczny
Waga - 58g
Widelec:
Długość całkowita - 20,5cm
Szerokość zębiska - 2,7cm
Długość zębiska - 6,5cm
Długość zębów - 5,2cm
Waga - 66g
Marka Tamahagane słynie z produkcji noży od ponad 60 lat
Po wielu latach stała się jednym z najpopularniejszych produktów tworzonych w Tsubame City. Noże Tamahagane słynną z najwyższej jakości wykonania i świetnej obróbki stali.
Łączą oni tradycyjne techniki jak ręczne ostrzenie oraz polerowanie z najnowszymi technologiami jak m.in. roboty do spawania.
Topową stalą wykorzystywaną w nożach Tamahagane jest nierdzewna stal VG-5 o twardości 61 HRC +/- 1, stal ta występuje w seriach takich jak Kyoto, Tsubame oraz San jest ona dodatkowo przekuwana na zimno. Przekłada się to na dużo lepsze parametry samej stali jak zwiększoną gęstość stali, odporność na ścieranie oraz wyższa twardość.
Noże Tamahagane to świetny wybór dla osób szukających piękna i elegancji.
Noże świetnie sprawdzą się w domowej kuchni, jak również w profesjonalnym użytku.