Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

Kod
KC-853
Rozmiar

2 359,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Seki Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

Nóż Santoku jest idealny do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. To świetne rozwiązanie do codziennych prac kuchennych.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń stal nierdzewna ZA-18 okuty 62 warstwami stali
- Rękojeść: czerwone drewno pakka
- Twardość: 60-61 HRC
- Długość całkowita: 32,5 cm
- Długość ostrza: 18,0 cm
- Szerokość klingi: 4,7 cm
- Grubość klingi: 1,6 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 140 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentKitasho Co., Ltd.Adres: 3-1-12, Shinano-cho, Seki-shi, Gifu-kenKod pocztowy: 501-3911Miasto: Gifu-kenKraj: JaponiaAdres email: furuta@kt-kitasho.co.jp
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
KC-853
Kod producenta
4956956728536
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Marka
Kanetsune
Typ ostrza
Santoku/Wielofunkcyjny
Producent
Kanetsune
Typ stali
Stal nierdzewna
Kształt ostrza
Santoku/Wielofunkcyjny
Długość ostrza
20 - 24 cm
16 - 19 cm
Rodzaj stali
ZA-18
ZA18
Stal
ZA 18Więcej

Stal ZA18 została stworzona w wyniku kooperacji Osaka Clad Co. Ltd z Aichi Steel Corp. Na polu zawartości pierwiastków przewyższa VG10 zawartością węgla (VG 10 - 1,05 %, ZA 18 – 1,20 %), chromu (VG10 – 15,5%, ZA 18 – 18%), molibdenu (VG 10 – 1,2%, ZA 18 – 1,5%) i kobaltu (VG10 – 1,5%, ZA 18 –1,8%). Pierwiastki te ekstremalnie podwyższają wytrzymałość, twardość i odporność na korozję.

Skład stali:

- Węgiel: 0,95-1,20 %
- Chrom:17,00-18,00 %
- Molibden: 1,00-1,50 %
- Kobalt: 1,80 %
- Wanad: 0,10-0,25 %
- Mangan: 0,00-1,00 %
- Krzem: 0,00-1,00 %
- Fosfor: 0,04 %
- Siarka: 0,03 %

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel