Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm
Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm

Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm

Kod
SC-250
Rozmiar

2 599,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Seki Cut Classic Hunter AUS-8 Cocobolo Outdoor 12 cm

Estetycznie wykończony nóż terenowy spod szyldu marki Hattori to przykład piękna tkwiącego w prostocie. Polerowane ostrze jest wykonane z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8, dzięki czemu niestraszne są mu outdoorowe warunki i w razie stępienia łatwo przywrócić mu ostrość pozwalającą na komfortową pracę.

Jelec został zrobiony z mosiądzu, a głowica ze stopu aluminium. W głowicy znajduje się otwór na linkę zabezpieczającą, lub ozdobny splot paracordu. Sama rękojeść to drewno cocobolo, cenione ze względu na swoje usłojenie, oraz wysoką twardość.

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń nierdzewna stal AUS-8
- Rękojeść: drewno cocobolo
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 26,0 cm
- Długość ostrza: 12,0 cm
- Szerokość klingi: 2,8 cm
- Grubość klingi: 4,7 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 191 g

Do pobrania
Symbol
SC-250

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal AUS-8 to przykład bardzo dobrej jakości stali nierdzewnej. Wysoka zawartość chromu I stosunkowo niska zawartość węgla sprawiają, że twardość noży najczęściej znajduje się w przedziale 58-60 HRC, taka twardość zyskuje bardzo dużo na odporności na wykruszenia. Bardzo dobrze sprawdzi się w kuchni, nie będą jej straszne nawet najgroźniejsze reaktory takie jak cytrusy, cebula, które stal węglową zmieniłyby w kilka sekund. Wykorzystywana była również przez mistrza Ischiro Hattoriego, jednego z najbardziej uznanych   kowali.

Skład stali:

- Węgiel: 0.7 - 0.75 %
- Chrom: 13-14.5 %
- Molibden: 0.1-0.3 %
- Wanad: 0.10-0.26 %
- Nikiel: 0.49 %
- Mangan: 0.5 %
- Krzem: 1 %
- Fosfor: 0.04 %
- Siarka: 0.03 %

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel