Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

Kod
HG8331
Rozmiar

899,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Satake Unique Sai Zestaw noży Santoku + Nakiri

Zestaw noży kuchennych, zapakowany w eleganckie pudełko to doskonały pomysł na prezent. Nóż Santoku jest przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega uderzanie o deskę. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Natomiast nóż Nakiri to japoński nóż do cięcia ziół i warzyw, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Całość zapakowana jest w drewniane pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Grawerowany zestaw to świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Taki prezent to doskonała personalizacja produktów, gdzie grawer będzie przypominał obdarowanej osobie o najbliższej osobie czy ciekawym wspomnieniu z życia.

Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17 cm

- Ostrze: stal rdzewna Shirogami #2
- Rękojeść: drewno pakka
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 29,6 cm
- Długość ostrza: 17 cm
- Szerokość klingi: 4,9 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: 188 g

Satake Unique Sai Nóż Santoku 17 cm

- Ostrze: stal rdzewna Shirogami #2
- Rękojeść: drewno pakka
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 29,7 cm
- Długość ostrza: 17 cm
- Szerokość klingi: 4,7 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: 173 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentSatake Cutlery Mfg. Co., Ltd.Adres: 6-21 Higashifukunocho, Seki-shiKod pocztowy: 501-3242Miasto: Gifu-kenKraj: PolskaAdres email: office@satake-cutlery.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
HG8331

Stal rdzewna (węglowa) z dużą zawartością węgla w składzie chemicznym jest bardziej wymagająca w kwestii pielęgnacji i konserwacji noży niż stale nierdzewne. W środowisku wilgotnym czy kwaśnym dość szybko pokrywa się patyną a później rdzą. Podstawową zasadą konserwacji takich stali jest, aby po ich użyciu nóż wytrzeć do sucha i najlepiej na czas przechowywania natłuścić. Zostawianie noża ze stali węglowej do samodzielnego wyschnięcia po umyciu nie będzie zatem dobrym pomysłem, tak samo, jak przechowywanie go w bloku niewysuszonego wcześniej. Do konserwacji najlepiej używać olejków kameliowego lub jojoba, ew. jeśli używamy noża często to zwykłego oleju jadalnego (używając często noża, nie musimy martwić się o jełczenie takiego oleju). Oczywiście możemy też do konserwacji stosować inne preparaty i oleje, ale musimy pamiętać, by przed użyciem noża dokładnie go z nich wyczyścić (raczej jest to zalecane na długie przechowywanie lub transport noży), ponieważ preparaty te nie powinny mieć kontaktu z żywnością. Środowisko kwaśne będzie sprawiało, że nóż ze stali węglowej rdzewieje jeszcze szybciej niż od wilgoci. Krojenie cytrusów może zostawiać na nożu ciemniejsze ślady patyny. Jeśli będziemy chcieli samodzielnie usuwać, przebarwienia możemy do tego użyć delikatnych preparatów do czyszczenia blatów kuchennych takich jak mleczka (np. cif) i gąbki do czyszczenia teflonu (zwykła gąbka może zostawiać mikro ryski).

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Shirogami czasem jest nazywana „white steel”, nazwa wzięła się od koloru papieru, w jaki pakowało się w Japonii od zawsze tę stal. Wyróżnia się wśród innych stali węglowych przede wszystkim czystością stopu. Jej skład jest banalnie prosty, to zasadniczo tylko żelazo i węgiel. Nóż kuchenny ze stali Shirogami charakteryzuje się łatwością ostrzenia i tym, że stosunkowo niewielkim nakładem pracy można zrobić perfekcyjną i wypolerowana na lustro wręcz krawędź tnącą. Stal daje się hartować na bardzo dużą twardość, dzięki czemu tnie agresywnie i bardzo długo pozostaje ostra. Duża zawartość węgla jednak powoduje, że na niewysuszonym ostrzu szybko pojawi się patyna a trzymanie wilgotnego noża lub przechowywanie go w wilgotnym środowisku może sprawić, że nóż wręcz zardzewieje. Nóż należy zawsze po pracy wytrzeć do sucha a najlepiej posmarować olejem jadalnym. Jeśli nie przeszkadza nam patyna, to możemy nóż utrzymywać na poziomie lekkiego spatynowania, co paradoksalnie spowolni jego rdzewienie.

Skład stali Shirogami:

- Węgiel: 1,05-1,15%

- Mangan: 0,20-0,30%

- Fosfor: 0,025%

- Krzem: 0,10-0,20%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel