Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm

Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm

Kod
803-762
Rozmiar

99,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm

Opis produktu:

Przedstawiamy tradycyjny japoński nóż szefa kuchnii z serii Tomoko, dzięki któremu można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Ostrze doskonale poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką, dzięki czemu możemy otrzymać cienkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Całość zapakowana jest w pudełko typu blister, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal  420J2
- Rękojeść: drewno naturalne
- Twardość: 53-56 HRC
- Długość całkowita: 32,6 cm
- Długość ostrza: 20 cm
- Szerokość klingi: 3 cm
- Grubość klingi: ok. 1,1 mm
- Sposób ostrzenia: ostrze ząbkowane
- Waga: ok. 75 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentSatake Cutlery Mfg. Co., Ltd.Adres: 6-21 Higashifukunocho, Seki-shiKod pocztowy: 501-3242Miasto: Gifu-kenKraj: PolskaAdres email: office@satake-cutlery.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
803-762
Kod producenta
4956617803762
Rodzaj szlifu
Ostrze ząbkowane
Producent
Satake Cutlery Mfg
Typ ostrza
Do pieczywa
Sposób ostrzenia
Ostrze ząbkowane
Marka
Satake Cutlery Mfg
Typ stali
Stal nierdzewna
Rodzaj stali
420J2
Długość ostrza
20 - 24 cm
Kształt ostrza
Do pieczywa

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal 420 jest bardzo popularną nierdzewną stalą która charakteryzuje się dużą odpornością na rdzę i nie odbarwia się nawet w skrajnie niesprzyjających warunkach. Jest również stalą o podwyższonej udarności, dzięki czemu posiada dużą odporność na wykruszenia i pęknięcia głowni. Jej odmiana 420J2 charakteryzuje się obniżoną do 0,15% zawartością węgla i jest stalą stosowaną bardzo często do noży kuchennych i laminatów na takich nożach. Stal bardzo łatwa i bezproblemowa do ostrzenia nawet bez specjalistycznych ostrzałek.

Skład stali 420J2:

- Węgiel: 0,13-0,36%
- Chrom: 12-15%
- Nikiel: 1%
- Mangan: 1%
- Krzem: 1%
- Fosfor: 0,04%
- Siarka: 0,03%

 

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel