Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm

Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm

Kod
807-722
Rozmiar

109,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm

Doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki wysokiemu umieszczeniu rękojeści nie uderzamy o deskę podczas pracy. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta.

Całość zapakowana jest w pudełko typu blister, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletąjest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno kauczukowe
- Twardość: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 29,5 cm
- Długość ostrza: 17,0 cm
- Szerokość klingi: 4,6 cm
- Grubość klingi: 1,3 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 88 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentSatake Cutlery Mfg. Co., Ltd.Adres: 6-21 Higashifukunocho, Seki-shiKod pocztowy: 501-3242Miasto: Gifu-kenKraj: PolskaAdres email: office@satake-cutlery.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
807-722
Kod producenta
4956617807722
Rodzaj szlifu
Jednostronny Praworęczny
Dwustronny
Typ stali
Stal rdzewna/węglowa
Stal nierdzewna
Typ ostrza
Santoku/Wielofunkcyjny
Marka
Satake Cutlery Mfg
Kształt ostrza
Santoku/Wielofunkcyjny
Yanagi Sashimi
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Długość ostrza
25 - 33 cm
16 - 19 cm
Rodzaj stali
Gingami
Molibdenowo-wanadowa
Stal
wanadowo-molibdenowaWięcej

Stal wanadowo-molibdenowa lub chromowo-wanadowo-molibdenowa (nazwy występujące zwykle zamiennie). Prosta stal nierdzewna z zawartością w.w. pierwiastków w swoim składzie chemicznym (zwykle producenci nie podają procentowej zawartości tych pierwiastków). Pod tą nazwą może kryć się zarówno droższa stal typu Elmax (jest to nadal stal wanadowo chromowo molibdenowa) jak i stal używana na tańsze noże dla mniej wymagających klientów. W przypadku noży Satake znamy procentowy skład stali z jakich są wykonane (poniżej). Prosta w ostrzeniu nawet bez specjalnych systemów ostrzących. Bardzo odporna na rdze i elastyczna. Niezbyt długie trzymanie ostrości kompensuje odporność na wykruszenia i naprężenia boczne. Nie wymaga zbyt wiele uwagi przy konserwacji. Zwykle jest hartowana w niższych granicach skali HRC (56-58).

Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel