Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Kod
801-645
Rozmiar

89,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Przedstawiamy tradycyjny nóż japoński Yanagi z serii Megumi, doskonale spisuje się w krojeniu świeżych filetów, przygotowywaniu sushi czy rybnego carpaccio. Jednostajny szlif zapewnia czyste cięcie, a długie wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję.

Całość zapakowana jest w pudełko typu blister, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal 420J2
- Rękojeść: drewno kauczukowe pierścień z tworzywa
- Twardość: 53-56 HRC
- Długość całkowita: 33,9 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość klingi: 3 cm
- Grubość klingi: ok. 2 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 67 g

Do pobrania
Symbol
801-645
Kod producenta
4956617801645
Rodzaj szlifu
Jednostronny Praworęczny
Producent
Satake Cutlery Mfg
Sposób ostrzenia
Jednostronny praworęczny
Marka
Satake Cutlery Mfg
Typ stali
Stal nierdzewna
Typ ostrza
Yanagi Sashimi
Rodzaj stali
420J2
Długość ostrza
20 - 24 cm
Kształt ostrza
Yanagi Sashimi

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal 420 jest bardzo popularną nierdzewną stalą która charakteryzuje się dużą odpornością na rdzę i nie odbarwia się nawet w skrajnie niesprzyjających warunkach. Jest również stalą o podwyższonej udarności, dzięki czemu posiada dużą odporność na wykruszenia i pęknięcia głowni. Jej odmiana 420J2 charakteryzuje się obniżoną do 0,15% zawartością węgla i jest stalą stosowaną bardzo często do noży kuchennych i laminatów na takich nożach. Stal bardzo łatwa i bezproblemowa do ostrzenia nawet bez specjalistycznych ostrzałek.

Skład stali 420J2:

- Węgiel: 0,13-0,36%
- Chrom: 12-15%
- Nikiel: 1%
- Mangan: 1%
- Krzem: 1%
- Fosfor: 0,04%
- Siarka: 0,03%

 

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel