Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm
Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm

Satake Macaron Blue Nóż Nakiri 17 cm

Kod
805-124
Rozmiar

119,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Japoński nóż z serii Macaron, przeznaczony do cięcia warzyw i ziół, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Całość zapakowana jest w pudełko typu blister, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne

  • Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
  • Rękojeść: polipropylen, pierścień ze stali nierdzewnej
  • Twardość: 56-57 HRC
  • Długość całkowita: 31,1 cm
  • Długość rękojeści: 12,5 cm
  • Długość ostrza: 17,0 cm
  • Szerokość klingi: 5,0 cm
  • Grubość na pięcie: 1,4 mm
  • Grubość na środku: 1,3 mm
  • Grubość 1 cm od czubka: 1,2 mm
  • Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
  • Waga: ok. 127 g

Made in Japan

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentSatake Cutlery Mfg. Co., Ltd.Adres: 6-21 Higashifukunocho, Seki-shiKod pocztowy: 501-3242Miasto: Gifu-kenKraj: PolskaAdres email: office@satake-cutlery.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
805-124
Kod producenta
4956617805124
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Producent
Satake Cutlery Mfg
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Kształt ostrza
Nakiri/Warzywa i owoce
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
Molibdenowo-wanadowa

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal wanadowo-molibdenowa lub chromowo-wanadowo-molibdenowa (nazwy występujące zwykle zamiennie). Prosta stal nierdzewna z zawartością w.w. pierwiastków w swoim składzie chemicznym (zwykle producenci nie podają procentowej zawartości tych pierwiastków). Pod tą nazwą może kryć się zarówno droższa stal typu Elmax (jest to nadal stal wanadowo chromowo molibdenowa) jak i stal używana na tańsze noże dla mniej wymagających klientów. W przypadku noży Satake znamy procentowy skład stali z jakich są wykonane (poniżej). Prosta w ostrzeniu nawet bez specjalnych systemów ostrzących. Bardzo odporna na rdze i elastyczna. Niezbyt długie trzymanie ostrości kompensuje odporność na wykruszenia i naprężenia boczne. Nie wymaga zbyt wiele uwagi przy konserwacji. Zwykle jest hartowana w niższych granicach skali HRC (56-58).

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel