Noże kuchenne dostępne od ręki
 
  • Home
  • Marki noży
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hatono
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Makato Kurosaki
    • Matsumi Hinoura
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Mcusta
    • Miyabi
    • Nagomi
    • Nishida
    • Ryusen Hamono
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Tamahagane
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Tsukasa Hinoura
    • Yoshimi Kato
    • Yoshimune
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
    • Kai
  • Noże kuchenne
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Noże specjalne
  • EDC
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Zestawy
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
  • Akcesoria
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
  • Nowości
  • Prezenty
Twój koszyk jest pusty
  • Zaloguj
  • Załóż konto
  1. Start
  2. Marki noży
  3. Satake Cutlery Mfg
  4. Satake Katsu western
  5. Satake Katsu Zestaw ..
  • Satake Katsu Zestaw w Drewnianym Pudełku Nóż Santoku + Nakiri
  • zobacz wszystkie

Satake Katsu Zestaw w Drewnianym Pudełku Nóż Santoku + Nakiri

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: HG8265W
  • Producent: Satake Cutlery MFG. Co., LTD
  • Kod producenta: 4956617600187
  • Dostępność: Niedostępny Niedostępny
  • szt.
  • 339,00 zł / szt.
  • Niedostępny

Zamówienia złożone do godziny 14.00 wysyłamy tego samego dnia.

  • Dostawa nawet w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni

Zestaw Satake Katsu Nóż Santoku + Nakiri

Opis produktu:

Przedstawiamy zestaw noży kuchennych, zapakowany w eleganckie pudełko to doskonały pomysł na prezent. Nóż Santoku jest przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega uderzanie o deskę. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Natomiast nóż Nakiri to japoński nóż do cięcia ziół i warzyw z serii Tomoko, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Całość zapakowana jest w drewniane pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Grawerowany zestaw to świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Taki prezent to doskonała personalizacja produktów, gdzie grawer będzie przypominał obdarowanej osobie o najbliższej osobie czy ciekawym wspomnieniu z życia.

Dane techniczne:

Profesjonalny Nóż Satake Katsu Santoku 17cm

- Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno Pakka
- Twardość:
56-58 HRC
- Długość całkowita: 30,5 cm
- Długość ostrza: 17 cm
- Szerokość klingi: 4,7 cm
- Grubość klingi: ok. 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 150 g

Japoński Nóż Satake Katsu Nakiri 16cm

- Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno Pakka
- Twardość:
56-58 HRC
- Długość całkowita: 29,8 cm
- Długość ostrza: 16 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi: ok. 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 150 g

Konserwacja noży kuchennych

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Stal wanadowo-molibdenowa

Stal wanadowo-molibdenowa lub chromowo-wanadowo-molibdenowa (nazwy występujące zwykle zamiennie). Prosta stal nierdzewna z zawartością w.w. pierwiastków w swoim składzie chemicznym (zwykle producenci nie podają procentowej zawartości tych pierwiastków). Pod tą nazwą może kryć się zarówno droższa stal typu Elmax (jest to nadal stal wanadowo chromowo molibdenowa) jak i stal używana na tańsze noże dla mniej wymagających klientów. W przypadku noży Satake znamy procentowy skład stali z jakich są wykonane (poniżej). Prosta w ostrzeniu nawet bez specjalnych systemów ostrzących. Bardzo odporna na rdze i elastyczna. Niezbyt długie trzymanie ostrości kompensuje odporność na wykruszenia i naprężenia boczne. Nie wymaga zbyt wiele uwagi przy konserwacji. Zwykle jest hartowana w niższych granicach skali HRC (56-58).

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

  • Opis
  • Konserwacja i ostrzenie
  • Specyfikacja stali
  • Warunki gwarancyjne
  • Akcesoria
  • Polecamy produkty
Informacje
O firmie Kontakt Serwis ostrzenie noży kuchennych Darmowe ostrzenie Sklep stacjonarny Zamów przez telefon Katalog PDF do pobrania
Zakupy
Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Gwarancje, rękojmia, odstąpienie od umowy
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Ranking - najlepsze noże japońskie
Kontakt
Dołącz do naszego klubu.

Otrzymaj informację o zbliżającym się Black Friday.

Dołącz
sklep internetowysklepy internetowe