Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm

Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm

Kod
805-575
Rozmiar

539,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18 cm

Opis produktu:

Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Satake z serii Daichi, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych.

Całość zapakowana jest w pudełko typu blister, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
- Rękojeść: drewno pakka
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 30,7 cm
- Długość ostrza: 18,0 cm
- Szerokość klingi: 3,9 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 166 g

Do pobrania
Symbol
805-575
Kod producenta
4956617805575
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Typ ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Kształt ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Marka
Satake Cutlery Mfg
Producent
Satake Cutlery Mfg
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Typ stali
Stal nierdzewna
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
MVS10Cob

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal nierdzewna MVS10Cob, swoim składem niemal identyczna ze znaną z huty Takefu wysokiej klasy stalą VG-10. Za jej skład i produkcję odpowiada firma Nachi Fujikoshi, która zajmuje się wytwarzaniem między innymi wysokiej jakości narzędzi.

Charakteryzuje się dobrym trzymaniem ostrości, odpornością na rdzę i jest najczęściej hartowana do 61 HRC z nielicznymi wyjątkami na poziomie 62 HRC. Można na niej osiągnąć świetne właściwości krawędzi tnącej, nawet na wysokich gradacjach kamieni ostrzących, nie traci agresji po polerowaniu. Te właściwości sprawiają że jest popularnym wyborem przy produkcji noży kuchennych, ale znalazła również zastosowanie w składanych nożach do użytku poza kuchennego (EDC).

Skład stali:

Węgiel: 1.00 %
Chrom: 14.72 %
Molibden: 0.96 %
Wanad: 0.21 %
Kobalt: 1.34 %
Nikiel: 0.26 %
Mangan: 0.38 %

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel