Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Kod
808-057
Rozmiar

139,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Długie, wąski i sztywne ostrze zapewnia precyzję, natomiast jednostronny szlif – czyste cięcie. Nóż znakomicie sprawdza się podczas przygotowywania sushi, carpaccio czy innych potraw z delikatnych składników.

Grawer to świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno orzech pierścień z tworzywa
- Twardość: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 33,9 cm
- Długość ostrza: 21,0 cm
- Szerokość klingi: 3,0 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
- Waga: ok. 85 g

Do pobrania
Symbol
808-057
Kod producenta
4956617808057
Rodzaj szlifu
Jednostronny Praworęczny
Sposób ostrzenia
Jednostronny praworęczny
Producent
Satake Cutlery Mfg
Marka
Satake Cutlery Mfg
Typ stali
Stal nierdzewna
Typ ostrza
Yanagi Sashimi
Rodzaj stali
Molibdenowo-wanadowa
Długość ostrza
20 - 24 cm
Kształt ostrza
Yanagi Sashimi
Stal
molibdenowa-wanadowaWięcej

Stal molibdenowa-wanadowa to wysokiej jakości prosta stal nierdzewna, która cechuje się wytrzymałością, odpornością na zużycie i opornością na korozję. Jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Nie wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wystarczy dobrze ją umyć i dokładnie wysuszyć, a na pewno będzie   nam służyć. Stal molibdenowa-wanadowa jest niezwykle prosta w ostrzeniu. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych urządzeń, aby stale zachowywały swoją ostrość. Zwykle hartowana jest w granicach skali 56-58 HRC, co sprawia, że jest odporna na wykruszenia.

Skład stali:

Węgiel: 0,74%,
Chrom: 13,45%,
Molibden: 0,18%,
Wanad: 0,12%

Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel