Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm

Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm

Kod
241253
Producent
Rozmiar

559,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Oul Gingami Nashiji Purple Nóż Santoku 18 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie!

Seria Oul Gingami Nashiji to noże wykonane z nierdzewnej stali Gingami o twardości 60-61 HRC. Klinga ma chropowatą strukturę przypominająca w dotyku szorstką gruszkę Nashi. Bardzo oryginalny kształt rękojeści, który odbiega od klasycznych konstrukcji. Na brzegach rękojeści zastosowano lekkie fazowanie, co sprawia, że ta rękojeść leży w dłoni jak żadna inna.

Należy pamiętać o regularnym ostrzeniu tutaj najlepiej sprawdzą się kamienie Naniwa oraz Shapton.

O marce:

Noże OUL, to produkt firmy Fukui Hamono, są symbolem doskonałości rzemieślniczej z Sakai. Założona w 1912 roku, firma Fukui Hamono, będąca macierzystą korporacją dla Hado i marki OUL, jest znana z mistrzowskiego kunsztu i innowacyjności w produkcji noży.

Te noże łączą bogatą historię Sakai z nowoczesnymi technologiami, spełniając najwyższe standardy zarówno profesjonalnych kucharzy, jak i pasjonatów gotowania. Każdy nóż OUL to produkt stuleci tradycji przekładającej się na wyjątkową jakość i niezawodność, idealny dla każdego, kto ceni sobie zarówno funkcjonalność, jak i estetyczny design.

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń z nierdzewnej stali Gingami okuty stalą nierdzewną
- Rękojeść: fioletowe drewno pakka
- Twardość: 60-61 HRC
- Długość całkowita: 30,5 cm
- Długość rękojeści: 11,9 cm
- Długość ostrza: 18,0 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi na pięcie: 2,0 mm
- Grubość klingi na środku: 1,9 mm
- Grubość klingi 1 cm od czubka: 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 135 g

Made in Japan

Do pobrania
Marka
Symbol
241253
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Producent
Oul
Typ stali
Stal nierdzewna
Kształt ostrza
Santoku/Wielofunkcyjny
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
Gingami

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal nierdzewna Silver#3 z huty Hitachi o niezwykłych właściwościach jak na stal nierdzewną. Jej drobnoziarnistość i wysoka zawartość węgla sprawia, że ma cechy zbliżone do stali węglowych – ma znacznie lepsza agresje cięcia i dłużej utrzymuje ostrość niż inne stale nierdzewne, a przy tym jest dużo łatwiejsza w ostrzeniu. To w połączeniu z jej odpornością na rdzę (wprawdzie nie tak dużą, jak np. VG-10) sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób oczekujących od noża niewielkiej opieki, ale wymagają od niego nieco więcej.

Skład:

 węgiel: 0,95-1,1%
– chrom: 13-14,5%
– mangan: 0,6-1%
– krzem: 0,35%
– fosfor: 0,03%
– siarka: 0,02%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel