Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm
Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm

Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm

Kod
506-L
Producent
Rozmiar

149,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Nożyczki Nigiri Basami L Shirogami #1 10,5 cm

Nożyczki Nigiri Basami znajdą one zastosowanie w pracach rzemieślniczych oraz domowych, takich jak precyzyjne cięcie papieru, przycinanie roślin lub ścinanie ziół. W języku japońskim słowo ,,nigiri” oznacza ściskać, a ,,basami” – nożyczki.

Nożyczki są bardzo lekkie, przyjemnie leżą w dłoni, nacisk kontrolujemy silą palca wskazującego oraz kciuka. Prosta konstrukcja, to duża pewność bezawaryjności oraz łatwości ostrzenia.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal rdzewna Shirogami#1
- Twardość: 62 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 10,5 cm
- Długość ostrza: 4,6 cm
- Szerokość klingi: 1,1 cm
- Grubość klingi: 2,2 mm
- Waga: ok. 20 g

Do pobrania
Marka
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentImporter-Hiendkitchen NIGIRI Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gspr@hiendkitchen.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
506-L
Kod producenta
5907038594325
Stal
Shirogami#1Więcej

Gatunek stali Shirogami#1, jest niemal identyczny w składzie co Aogami#1 Jedyne różnice to domieszki chromu i wolframu w Aogami. Stal węglowamimo wysokich twardości (60-65 HRC) bardzo łatwa i przyjemna w ostrzeniu, utrzymująca agresję cięcia nawet przy wyższych gradacjach. Ze względu na prosty skład, jest stalą mocno rdzewną, trzeba więc zdać o nią, unikając wilgotnego środowiska i myciu oraz suszeniu noża po użyciu. Odwdzięczy się za to znakomitą jakością cięcia i bardzo długim utrzymaniem ostrości.

Skład stali Shirogami:

Węgiel: 1,25 - 1,35 %
Mangan: 0,20 - 0,30 %
Krzem: 0,10 - 0,20 %
Fosfor: 0,025 %
Siarka: 0,004 %

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Konserwacja
Stal węglowaWięcej

Stal rdzewna (węglowa) z dużą zawartością węgla w składzie chemicznym jest bardziej wymagająca w kwestii pielęgnacji i konserwacji noży niż stale nierdzewne. W środowisku wilgotnym czy kwaśnym dość szybko pokrywa się patyną a później rdzą. Podstawową zasadą konserwacji takich stali jest, aby po ich użyciu nóż wytrzeć do sucha i najlepiej na czas przechowywania natłuścić. Zostawianie noża ze stali węglowej do samodzielnego wyschnięcia po umyciu nie będzie zatem dobrym pomysłem, tak samo, jak przechowywanie go w bloku niewysuszonego wcześniej. Do konserwacji najlepiej używać olejków kameliowego lub jojoba, ew. jeśli używamy noża często to zwykłego oleju jadalnego (używając często noża, nie musimy martwić się o jełczenie takiego oleju). Oczywiście możemy też do konserwacji stosować inne preparaty i oleje, ale musimy pamiętać, by przed użyciem noża dokładnie go z nich wyczyścić (raczej jest to zalecane na długie przechowywanie lub transport noży), ponieważ preparaty te nie powinny mieć kontaktu z żywnością. Środowisko kwaśne będzie sprawiało, że nóż ze stali węglowej rdzewieje jeszcze szybciej niż od wilgoci. Krojenie cytrusów może zostawiać na nożu ciemniejsze ślady patyny. Jeśli będziemy chcieli samodzielnie usuwać, przebarwienia możemy do tego użyć delikatnych preparatów do czyszczenia blatów kuchennych takich jak mleczka (np. cif) i gąbki do czyszczenia teflonu (zwykła gąbka może zostawiać mikro ryski).

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel