Matoshiku AUS-6 Nóż do pieczywa 30 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Nóż kuchenny do pieczywa, dzięki któremu można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Ostrze doskonale poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką, dzięki czemu możemy otrzymać cienkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Dane techniczne:
- Ostrze: rdzeń ze stali nierdzewnej AUS-6
- Rękojeść: nitowana, z drewna pakka
- Twardość: 57-58 HRC
- Długość całkowita: 43,6 cm
- Długość rękojeści: 13,0 cm
- Długość ostrza: 30,0 cm
- Szerokość klingi: 2,9 cm
- Grubość klingi na pięcie: 1,6 mm
- Grubość klingi na środku: 1,4 mm
- Grubość klingi 1 cm od czubka: 1,3 mm
- Sposób ostrzenia: ząbkowane
- Waga: ok. 150 g
Made in Japan
Noże i akcesoria marki Matoshiku są wykonywane przez młodego utalentowanego kowala z Japonii Kazuki Matoshiku. Ma on swój warsztat w pobliżu miasta Kobe, które słynie z produkcji jednej z najlepszych i najdroższych wołowin na świecie. Stąd również jego zamiłowanie do produkcji tasaków do mięsa. Kazuki wciąż powiększa kolekcję o coraz inne kształty tasaków.
Jednak nie ogranicza się on wyłącznie do tasaków. W jego asortymencie dostępne są również specjalistyczne noże myśliwskie, a nawet proste szczypce od ości. Kształty noży takie jak Santoku oraz Nakiri Kazuki Matoshiku wykonuje wyłącznie z nierdzewnej stali VG-5, co zapewnia optymalną twardość oraz świetnie właściwości cięcia, a jakość wykonania tych produktów stoi na naprawdę wysokim poziomie.