Meuchi Matsuba S Gwódź do węgorza 13,5 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
W Azji, a szczególnie w Japonii, węgorz to kluczowy składnik sushi i sashimi. Unagi (węgorz morski) podawany jest najczęściej grillowany i polany słodko-słonym sosem unagi, co tworzy danie o nazwie unadon, czyli ryż z węgorzem. Jest to bardzo popularne danie, cenione za swoje wartości odżywcze i energetyzujące właściwości.
Przygotowanie węgorza wymaga jednak pewnych umiejętności i odpowiednich narzędzi, takich jak meuchi, który pomaga w efektywnym i higienicznym przygotowaniu tej ryby, od filetowania po ostateczne przyrządzanie.
Meuchi (szpikulec do węgorzy) jest niezastąpiony podczas przygotowywania węgorzy. Używany do przytrzymywania śliskiego węgorza podczas filetowania i czyszczenia. Po przekłuciu przez głowę, w pobliżu oka, zapewnia stabilność węgorza. Ma długość 135 mm i jest wykonany ze stali nierdzewnej.
Dane techniczne:
- Materiał wykonania: Stal nierdzewna
- Długość całkowita: 13,5 cm
- Waga: 18 g
Made in Japan