Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm

Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm

Kod
KTS-13
Rozmiar

1 869,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Katsuto Tanaka Gingami Damacus Nóż uniwersalny 16 cm

Ręcznie kuty nóż uniwersalny mistrza Katsuto Tanaka wykonany został z nierdzewnej stali Gingami o twardości 62-64 HRC. Jest połącznie małego noża Bunka z nożem uniwersalnym. Jest idealny do mniejszych prac kuchennych świetnie sprawdzi się w krojeniu i obieraniu warzyw i owoców, pełnowymiarowa rękojeść zwiększa kontrolę nad nożem.

Dane techniczne:

- Ostrze: Rdzeń z nierdzewnej stali Gingami
- Twardość: 62-64 HRC
- Długość całkowita: 27,0 cm
- Długość ostrza:  16,0 cm
- Szerokość klingi: 3,7 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 108 g

Do pobrania
Symbol
KTS-13
Kod producenta
5907038593212
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Producent
Katsuto Tanaka
Typ stali
Stal nierdzewna
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
Gingami
Kształt ostrza
Petty/Uniwersalny

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal nierdzewna Silver#3 z huty Hitachi o niezwykłych właściwościach jak na stal nierdzewną. Jej drobnoziarnistość i wysoka zawartość węgla sprawia, że ma cechy zbliżone do stali węglowych – ma znacznie lepsza agresje cięcia i dłużej utrzymuje ostrość niż inne stale nierdzewne, a przy tym jest dużo łatwiejsza w ostrzeniu. To w połączeniu z jej odpornością na rdzę (wprawdzie nie tak dużą, jak np. VG-10) sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób oczekujących od noża niewielkiej opieki, ale wymagają od niego nieco więcej.

Skład:

 węgiel: 0,95-1,1%
– chrom: 13-14,5%
– mangan: 0,6-1%
– krzem: 0,35%
– fosfor: 0,03%
– siarka: 0,02%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Katsuto Tanaka jest jednym z kowali pracującym w Matsubara Hamono. Swoją kowalską karierę zaczął dosyć młodo bo już w wieku 20 lat w 1982 roku. Ręcznie kuty przez mistrza Katsuto Tanaka, czerpiący inspirację z noża typu bunka, będzie doskonałym wsparciem dla podstawowego noża szefa kuchni. 

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel