Kanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Kanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9 cm
Zwany tasakiem chińskim, jest wszechobecny w Azji jako nóż szefa kuchni, doskonale sprawdza się do krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Nóż posiada szeroką klingę, można nim bezproblemowo przenosić pokrojone produkty.
Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.
W przypadku wyboru noża rdzewnego przydatnym produktem jest również olejek kameliowy do pielęgnacji noża. Zabezpieczy on nóż przed skutkami wilgoci. Akcesoria do pielęgnacji noży są dostępne tutaj.
Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal rdzewna SK-4
- Rękojeść: drewno różane
- Twardość: 60-61 HRC
- Długość całkowita: 33,5 cm
- Długość ostrza: 22,0 cm
- Szerokość klingi: 9,0 cm
- Grubość klingi: 2,2 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 411 g