Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm
Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm

Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm

Kod
KC-343
Rozmiar

159,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Kanetsune AUS-8 Nóż do pieczywa 11 cm

Nóż Kanetsune z ząbkowanym ostrzem, dzięki któremu można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Ostrze doskonale poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką, dzięki czemu możemy otrzymać cienkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal AUS-8
- Rękojeść: Kebony Maple
- Twardość: 58 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 22,5 cm
- Długość ostrza: 11 cm
- Szerokość klingi: 1,8 cm
- Grubość klingi: 0,95 mm
- Sposób ostrzenia: ostrze ząbkowane
- Waga: ok. 34 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentKitasho Co., Ltd.Adres: 3-1-12, Shinano-cho, Seki-shi, Gifu-kenKod pocztowy: 501-3911Miasto: Gifu-kenKraj: JaponiaAdres email: furuta@kt-kitasho.co.jp
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
KC-343
Kod producenta
4956856723432
Rodzaj szlifu
Ostrze ząbkowane
Typ stali
Stal nierdzewna
Typ ostrza
Petty/Uniwersalny
Długość ostrza
11 - 15 cm
Rodzaj stali
AUS (6,8,10)
Kształt ostrza
Do pieczywa

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal AUS-8 to przykład bardzo dobrej jakości stali nierdzewnej. Wysoka zawartość chromu I stosunkowo niska zawartość węgla sprawiają, że twardość noży najczęściej znajduje się w przedziale 58-60 HRC, taka twardość zyskuje bardzo dużo na odporności na wykruszenia. Bardzo dobrze sprawdzi się w kuchni, nie będą jej straszne nawet najgroźniejsze reaktory takie jak cytrusy, cebula, które stal węglową zmieniłyby w kilka sekund. Wykorzystywana była również przez mistrza Ischiro Hattoriego, jednego z najbardziej uznanych   kowali.

Skład stali:

- Węgiel: 0.7 - 0.75 %
- Chrom: 13-14.5 %
- Molibden: 0.1-0.3 %
- Wanad: 0.10-0.26 %
- Nikiel: 0.49 %
- Mangan: 0.5 %
- Krzem: 1 %
- Fosfor: 0.04 %
- Siarka: 0.03 %

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel