Osiągnij profesjonalne rezultaty dzięki trwałym nożyczkom fryzjerskim Kanetsune AUS-8 degażówki 14 cm
Profesjonalne i trwałe, Kanetsune AUS-8 degażówki nożyczki fryzjerskie 14 cm to narzędzie, które zachwyca jakością wykonania oraz wytrzymałą stalą aus-8. Doskonale nadają się do stylizacji dzięki wygodnej długości 14 cm oraz precyzyjnemu ostrzu o długości 6 cm i grubości 2,8 mm. Wymiary oczek 2,2 x 1,9 cm zapewniają wysoki komfort trzymania, a waga 50 g dodaje zwinności i kontroli nad narzędziem. Co istotne, regulacja ostrza jest prosta dzięki łatwo dostępnej śrubie, co usprawnia proces ostrzenia, oliwienia i czyszczenia, a aż 30 ząbków zwiększa skuteczność i funkcjonalność. To połączenie profesjonalizmu i elegancji jest niezastąpione w rękach doświadczonych stylistów i fryzjerów, ale również amatorów.
Dane techniczne:
- Długość całkowita: 14 cm
- Długość ostrza: 6 cm
- Grubość ostrza: 2,8 mm
- Wymiary oczek: 2,2 x 1,9 cm
- Waga: 50 g
- Liczba ząbków: 30
Made in Japan
Konserwacja noży składanych
Wybierając nóż ze stali nierdzewnej, oczekujemy od noża, by jego konserwacja była jak najmniej wymagająca. Trzeba jednak pamiętać, że obecność węgla w każdej stali sprawia, że nie istnieje stal w 100% nierdzewna. Nawet jeżeli stal kategoryzowana jest jako nierdzewna lepiej dmuchać na zimne i wyrobić w sobie zdrowe nawyki. Przede wszystkim nie można zostawiać noża mokrego, należy go wysuszyć przed złożeniem. W przypadku okładek wykonanych ze stali musimy pamiętać, że należy zadbać nie tylko o ostrze. Unikajmy więc korzystania z noża mokrą, wilgotną ręką. Noże składane w naszej ofercie nie posiadają łożysk, co czyni je potencjalnie mniej awaryjnymi, jednak warto pamiętać, że posiadają one podkładki, które nie lubią zanieczyszczeń, dlatego nie kładźmy noża na ziemi, a przechowując go w kieszeni. Korzystajmy z klipa, aby nóż nie leżał na dnie kieszeni.
Stal AUS-8 to przykład bardzo dobrej jakości stali nierdzewnej. Wysoka zawartość chromu I stosunkowo niska zawartość węgla sprawiają, że twardość noży najczęściej znajduje się w przedziale 58-60 HRC, taka twardość zyskuje bardzo dużo na odporności na wykruszenia. Bardzo dobrze sprawdzi się w kuchni, nie będą jej straszne nawet najgroźniejsze reaktory takie jak cytrusy, cebula, które stal węglową zmieniłyby w kilka sekund. Wykorzystywana była również przez mistrza Ischiro Hattoriego, jednego z najbardziej uznanych kowali.
Skład stali:
- Węgiel: 0.7 - 0.75 %
- Chrom: 13-14.5 %
- Molibden: 0.1-0.3 %
- Wanad: 0.10-0.26 %
- Nikiel: 0.49 %
- Mangan: 0.5 %
- Krzem: 1 %
- Fosfor: 0.04 %
- Siarka: 0.03 %
Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:
- narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
- stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.