Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm

Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm

Kod
KB-260
Rozmiar

1 259,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm

Średni obozowy nóż ze stali węglowej aogami. Dobrze sprawdzi się w zadaniach obozowych, zarówno dotyczących obróbki drewna jak i spożywczych. Rękojeść z oplotem z linki paracord sprawia że nóż pewnie leży w dłoni, a jego spłaszczony profil pozwala na dobrą kontrolę nad krawędzią. W zestawie znajduje się nylonowa pochwa pozwalająca na przenoszenie noża na pasie.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal rdzewna Aogami#2 okuta żelazem
- Rękojeść: stal owinięta paracordem
- Twardość: 62 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 26,1 cm
- Długość ostrza: 12,5 cm
- Szerokość klingi: 3 cm
- Grubość klingi: 4,2 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 197 g

Do pobrania
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentKitasho Co., Ltd.Adres: 3-1-12, Shinano-cho, Seki-shi, Gifu-kenKod pocztowy: 501-3911Miasto: Gifu-kenKraj: JaponiaAdres email: furuta@kt-kitasho.co.jp
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
KB-260
Kod producenta
4956856712603
Długość ostrza
11 - 15 cm

Stal rdzewna (węglowa) z dużą zawartością węgla w składzie chemicznym jest bardziej wymagająca w kwestii pielęgnacji i konserwacji noży niż stale nierdzewne. W środowisku wilgotnym czy kwaśnym dość szybko pokrywa się patyną a później rdzą. Podstawową zasadą konserwacji takich stali jest, aby po ich użyciu nóż wytrzeć do sucha i najlepiej na czas przechowywania natłuścić. Zostawianie noża ze stali węglowej do samodzielnego wyschnięcia po umyciu nie będzie zatem dobrym pomysłem, tak samo, jak przechowywanie go w bloku niewysuszonego wcześniej. Do konserwacji najlepiej używać olejków kameliowego lub jojoba, ew. jeśli używamy noża często to zwykłego oleju jadalnego (używając często noża, nie musimy martwić się o jełczenie takiego oleju). Oczywiście możemy też do konserwacji stosować inne preparaty i oleje, ale musimy pamiętać, by przed użyciem noża dokładnie go z nich wyczyścić (raczej jest to zalecane na długie przechowywanie lub transport noży), ponieważ preparaty te nie powinny mieć kontaktu z żywnością. Środowisko kwaśne będzie sprawiało, że nóż ze stali węglowej rdzewieje jeszcze szybciej niż od wilgoci. Krojenie cytrusów może zostawiać na nożu ciemniejsze ślady patyny. Jeśli będziemy chcieli samodzielnie usuwać, przebarwienia możemy do tego użyć delikatnych preparatów do czyszczenia blatów kuchennych takich jak mleczka (np. cif) i gąbki do czyszczenia teflonu (zwykła gąbka może zostawiać mikro ryski).

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Aogami #2 - znana również jako blue steel. Stal węglowa z minimalnymi zanieczyszczeniami z huty Hitachi. To stal oparta na Shirogamiwzbogaconej dodatkowo wolframem i chromem do przekłada się na większą odporność na ścieranie, a więc ekstremalnie długie trzymanie ostrości oraz na wyższą niż w Shirogami agresję cięcia. Niestety trochę trudniej ją naostrzyć niż Shirogami #2.

Skład stali:

- Węgiel: 1,05-1,15%
- Wolfram: 1,00-1,50%
- Chrom: 0,30-0,50%
- Mangan: 0,20-0,30%
- Fosfor: 0,025%
- Siarka: 0,004%
- Krzem: 0,10-0,20%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel