Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Nakiri to nóż, który znakomicie sprawdzi się w kuchni zdominowanej przez warzywa i owoce, jest on wprost stworzony do cięcia nawet kilogramów produktów. Charakteryzuje go prostokątne szerokie ostrze, które nie posiada tradycyjnego czubka- zamiast tego delikatne unosi się do góry.
Nóż należy do serii Kanetsune 1000 wykonany ze stali Shiro-2, znanej ze swojej zdolności do utrzymywania ostrości, rdzeń noża jest okuty stalą nierdzewną. To połączenie nie tylko zapewnia wyjątkową wytrzymałość, ale również ułatwia ostrzenie. Owalna rękojeść, została wykonana z drewna pakka, które zostało dodatkowo wzmocnione 3 nitami.
Te noże są szczególnie dedykowane pasjonatom stali rdzewnych, którzy cenią sobie wyjątkową jakość i są gotowi poświęcić czas na ich odpowiednią pielęgnację. Idealne dla tych, którzy szukają narzędzi kuchennych, które z wiekiem tylko zyskują na charakterze i jakości.
Noże wykonane z rdzewnej stali wymagają o wiele więcej opieki niż ich nierdzewne odpowiedniki, z pewnością podstawową konserwacji, będzie stosowanie specjalnego olejku. Należy pamiętać o regularnym ostrzeniu tutaj najlepiej sprawdzą się kamienie Naniwa.
O marce:
Dane techniczne:
- Ostrze: stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
- Rękojeść: drewno pakka
- Twardość: 61-64 HRC
- Długość całkowita: 29,2 cm
- Długość rękojeści: 12,0 cm
- Długość ostrza: 16,5 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi na pięcie: 1,8 mm
- Grubość klingi na środku: 1,8 mm
- Grubość klingi 1 cm od czubka: 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 166 g
Made in Japan














