Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kod
KS-1012
Producent
Rozmiar

119,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Kanetsugu Revolution-21 AUS-8 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Nóż Szefa kuchni to najbardziej wszechstronne narzędzie przeznaczone do cięcia, szatkowania, krojenia, i plastrowania rozmaitych produktów. Ostrze wyposażone jest mikroząbki, które świetnie wcinają się w krojone produkty. Po całkowitym stępieniu się noża możliwe jest naostrzenie go jak klasyczny nóż japoński z gładkim ostrzem.

Całość zapakowana jest w pudełko typu blister, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal nierdzewna AUS-8
- Rękojeść: polipropylen
- Twardość: 57-58 HRC 
- Długość całkowita: 30,0 cm
- Długość ostrza: 18,0 cm
- Szerokość Klingi: 3,8 cm
- Grubość klingi: ok. 1,3 mm
- Sposób ostrzenia: ząbkowane asymetryczne 70/30
- Waga: ok. 91 g

Do pobrania
Symbol
KS-1012
Kod producenta
5907038593083
Kształt ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Producent
Kanetsugu
Rodzaj szlifu
Ostrze ząbkowane
Typ stali
Stal nierdzewna
Rodzaj stali
AUS (6,8,10)
Długość ostrza
16 - 19 cm

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal AUS-8 to przykład bardzo dobrej jakości stali nierdzewnej. Wysoka zawartość chromu I stosunkowo niska zawartość węgla sprawiają, że twardość noży najczęściej znajduje się w przedziale 58-60 HRC, taka twardość zyskuje bardzo dużo na odporności na wykruszenia. Bardzo dobrze sprawdzi się w kuchni, nie będą jej straszne nawet najgroźniejsze reaktory takie jak cytrusy, cebula, które stal węglową zmieniłyby w kilka sekund. Wykorzystywana była również przez mistrza Ischiro Hattoriego, jednego z najbardziej uznanych   kowali.

Skład stali:

- Węgiel: 0.7 - 0.75 %
- Chrom: 13-14.5 %
- Molibden: 0.1-0.3 %
- Wanad: 0.10-0.26 %
- Nikiel: 0.49 %
- Mangan: 0.5 %
- Krzem: 1 %
- Fosfor: 0.04 %
- Siarka: 0.03 %

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel