Noże kuchenne dostępne od ręki
  • Home
  • Marki noży
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Gihei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Hinokuni
    • Hinoura
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Kanetsune
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kenshiro Hatono
    • Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Kyohei
    • Makoto Kurosaki
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Matoshiku
    • Mcusta
    • Misuzu Hamono
    • Miyabi
    • Motokyuuichi
    • Nagomi
    • Naoki Mazaki
    • Nishida
    • Ryusen Hamono
    • Sakai Kanechika
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Takeo Murata
    • Tamahagane
    • Terakazu Takamura
    • Traditional Tamahagane Honoyaki
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Yoshimi Kato
    • Yoshimune
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
  • Noże kuchenne
    • Limited
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Kształty noży
    • Zestawy
  • EDC
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
  • Akcesoria
    • Deski Asahi
    • Deski do krojenia
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
    • Tarki japońskie
    • Węgiel drzewny
    • Nożyczki Nigiri Basami
    • Obcinacze do paznokci
    • Olejki
    • Nożyczki do włosów
    • Grille
  • Akademia ostrzenia
  • Nowości
Twój koszyk jest pusty
    Zaloguj
    Nie masz jeszcze konta?
    Załóż konto
    Polska
    • Polska
    • Angielska
  • Polska
    • Polska
    • Angielska
  1. Start
  2. Ostrzenie
  3. Amakusa Tora - Natur..
  • Amakusa Tora - Naturalny kamień do ostrzenia | KW-203
  • zobacz wszystkie

Amakusa Tora - Naturalny kamień do ostrzenia | KW-203

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: KW-203
  • Kod producenta:
  • Dostępność: Dostępny Dostępny

  • Historia ceny
  • 149,00 zł / szt.
  • szt.
  • Zapłać w systemie PayPal

Zamówienia złożone do godziny 12.00 (Paczkomaty) 15.00 (DPD) wysyłamy tego samego dnia. Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 300 zł.

  • Dostawa nawet w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni

Ciesz się swoimi zamówionymi produktami nawet następnego dnia.

Każdy produkt objęty jest 2-letnią gwarancją

W ciągu 14 dni możesz zwrócić towar w nienaruszonym stanie.

Kamień naturalny Imanishi Amakusa Tora

Opis produktu:

Kamień naturalny do ostrzenia noży stalowych kuchennych. Granulacja przeznaczona do podostrzania noża, gdy ostrze nie uległo większym uszkodzeniom lub całkowitemu stępieniu.

Po użytkowaniu zalecamy wyrównać, opłukać kamień, aby zmyć pozostałości stali po ostrzeniu oraz pozostawić do powolnego wyschnięcia. Radzimy również nie zostawiać kamienia w nasłonecznionym miejscu. Nie zastosowanie się do powyższych może spowodować pęknięcia na powierzchni oraz w głębszych warstwach kamienia.

Kamień Tora, który wyglądem przypomina tygrysie futro wydobywany jest z góry Amakusa to kamień typu Ara-to którego gradacja waha się w okolicach 800, świetnie nadaje się do ostrzenia noży japońskich w szczególności tam, gdzie mamy do czynienia ze stalą węglową jak Shirogami lub Aogami. W porównaniu ze współczesnymi kamieniami syntetycznymi o podobnej gradacji oferuje ziarno, które nie rysuje tak głęboko powierzchni stali, którą pracujemy co czynie ten kamień wyjątkowo dobrym wyborem jeśli trzeba wypolerować okładziny noża. Kamień ten jest szeroko stosowany przez zawodowych szlifierzy mieczy japońskich Togi, którzy zawsze mają wiele wspaniałych kamieni szlifierskim tego typu w swoim warsztacie, co powinno samo w sobie wystarczającą rekomendacją, aby również zacząć ich używać. W niektórych egzemplarzach znajdują się małe dziurki, które dodatkowo powodują, że podczas ostrzenia jeszcze lepiej zbiera się materiał

Dane techniczne:

- Wymiary: 220 x 70 x 60 mm
- Ziarnistość: średni (ok.800-1000)

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

  • Opis
  • Warunki gwarancyjne
  • Polecamy produkty
Informacje
O firmie Kontakt Sklep stacjonarny Zamówienia telefoniczne Katalog PDF do pobrania Formularze
Zakupy
Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Odstąpienie od umowy Regulamin karty podarunkowej
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Ranking - najlepsze noże japońskie
Ostrzenie
Serwis ostrzenie noży kuchennych Akademia Ostrzenia
Kontakt
Dołącz do naszego klubu.

Dołącz do naszego klubu i otrzymuj informacje o dostawach oraz promocjach.

Dołącz
Sklep internetowy SOTE