Noże kuchenne dostępne od ręki
 
  • Home
  • Marki noży
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hatono
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Hinoura
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Makoto Kurosaki
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Matoshiku
    • Mcusta
    • Miyabi
    • Motokyuichi
    • Nagomi
    • Naoki Mazaki
    • Nishida
    • Ryusen Hamono
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Tamahagane
    • Terakuza Takamura
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Yoshimi Kato
    • Yoshimune
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
    • Kai
  • Noże kuchenne
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Noże specjalne
  • EDC
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Zestawy
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
  • Akcesoria
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
  • Nowości
  • Prezenty
  • LIMITED
Twój koszyk jest pusty
  • Zaloguj
  • Załóż konto
  1. Start
  2. Ostrzenie
  3. Amakusa Binsui Speci..
  • Amakusa Binsui Special - Naturalny kamień do ostrzenia | KW-202
  • zobacz wszystkie

Amakusa Binsui Special - Naturalny kamień do ostrzenia | KW-202

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: KW-202
  • Producent: Imanishi
  • Kod producenta:
  • Dostępność: Dostępny Dostępny
  • szt.
  • 199,00 zł / szt.
  • Zapłać w systemie PayPal

Zamówienia złożone do godziny 14.00 wysyłamy tego samego dnia.

  • Dostawa nawet w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni
  • Opis
  • Warunki gwarancyjne

Kamień naturalny Imanishi Amakusa Binsui Special

Opis produktu:

Kamień naturalny do ostrzenia noży stalowych kuchennych. Granulacja przeznaczona do podostrzania noża, gdy ostrze nie uległo większym uszkodzeniom lub całkowitemu stępieniu.

Po użytkowaniu zalecamy wyrównać, opłukać kamień, aby zmyć pozostałości stali po ostrzeniu oraz pozostawić do powolnego wyschnięcia. Radzimy również nie zostawiać kamienia w nasłonecznionym miejscu. Nie zastosowanie się do powyższych może spowodować pęknięcia na powierzchni oraz w głębszych warstwach kamienia.

Kamień Amakusa Special to kamień Ara-to którego gradacja waha się w okolicach 1000-1500. Również jak w przypadku kamienia Tora widać na nim kolorowe wzory w kolorach ochry, które są nieco mniej gęste. Przestrzeń pomiędzy nimi wypełniona jest białą tkanką, w której obecne są czarne punkty goma, które potocznie nazywane są czarnym sezamem. Punkty te sugerują nam, choć nie zawsze, że ten kamień będzie dobrze zbierał materiał. Przetestowaliśmy go i faktycznie zbiera go świetnie. Tego typu kamień zdecydowanie lepiej nadaje się do ostrzenia noży niż polerowania ich, gdyż obecność goma powoduje zarysowania podczas polerowania stali. Dodatkowo w niektórych egzemplarzach znajdują się małe dziurki (suita), które dodatkowo powodują, że podczas ostrzenia jeszcze lepiej zbiera się materiał.

Dane techniczne:

- Wymiary: 220 x 60 x 70 mm
- Ziarnistość: średni (ok. 1000-1500)

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

  • Polecamy produkty
Informacje
O firmie Kontakt Serwis ostrzenie noży kuchennych Sklep stacjonarny Zamów przez telefon Katalog PDF do pobrania
Zakupy
Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Odstąpienie od umowy
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Ranking - najlepsze noże japońskie
Kontakt
Dołącz do naszego klubu.

Dołącz do naszego klubu i otrzymuj informacje o dostawach oraz promocjach.

Dołącz
sklep internetowysklepy internetowe