Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm

Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm

Kod
IS-49
Producent
Rozmiar

899,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Ittetsu SLD Nóż Bunka 17 cm

To nóż o szerokim zastosowaniu z łatwością może również zastąpić nóż Gyuto czy Santoku, dodatkowo wygląda bardzo oryginalnie na tle innych japońskich noży, które mają zwykle mniej agresywną linię. Bunka świetnie sprawdzi się zarówno w siekaniu, jak i krojeniu praktycznie każdą techniką.

Noże Ittetsu, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

W przypadku wyboru noża rdzewnego przydatnym produktem jest również olejek kameliowy do pielęgnacji noża. Zabezpieczy on nóż przed skutkami wilgoci. Akcesoria do pielęgnacji noży są dostępne tutaj.

Dane techniczne:

- Ostrze: Rdzeń z rdzewnej stali SLD
- Rękojeść: drewno jesionowe pierścień z pigwy
- Twardość: 61-62 HRC
- Długość całkowita: 31,5 cm
- Długość ostrza: 17,0 cm
- Szerokość klingi: 4,9 cm
- Grubość klingi: 1,9 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 149 g

Do pobrania
Marka
Symbol
IS-49
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Producent
Ittetsu
Typ stali
Stal nierdzewna
Kształt ostrza
Bunka/Wielofunkcyjny
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
SLD

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal z huty Hitachi, dla której bazą była stal SKD11. Wiele osób nazywa ją „pół rdzewną” ze względu na bardzo wysoką ilość chromu, sięgającą granicy między stalami nierdzewnymi a węglowymi. Jest niezwykle wytrzymała i odporna na ścieranie za sprawą dużą ilość węgla. W połączeniu z odpornością na rdzę tworzy stal doskonałą do noży zarówno kuchennych, jak i innych. Na ogół hartowana na ok. 60 HRC, przez co nie będzie sprawiała trudności przy ostrzeniu, którego nie będzie wymagać szczególnie często ze względu na równomiernie rozłożone i drobne węgliki w strukturze stali.

Skład:

  • węgiel: 1,4-1,6%
  • chrom: 11-13%
  • molibden: 0,8-1,2%
  • wanad: 0,2-0,5%
  • nikiel: 0,5%
  • mangan: 0,6%
  • krzem: 0,4%
  • miedź: 0,25%
  • fosfor: 0,03%
  • siarka: 0,03%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Marka Ittetsu to ręcznie kute noże przez kowala Tadayoshi Kajiwara

Noże mistrza Tadayoshi Kajiwara, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel