Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm
Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm

Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm

Kod
IWY-9003
Producent
Rozmiar

399,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Ittetsu Sandvik 19C27 Nóż Nakiri 16 cm

Opis produktu:

Nóż Nakiri służy do cięcia ziół i warzyw, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Noże Ittetsu, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń z nierdzewnej stali Sandvik 19C27
- Rękojeść: drewno pakka
- Twardość: 61-62 HRC
- Długość całkowita: 29,5 cm
- Długość ostrza: 16,0 cm
- Szerokość klingi: 4,4 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 170 g

Do pobrania
Marka
Symbol
IWY-9003
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Producent
Ittetsu
Typ stali
Stal nierdzewna
Długość ostrza
16 - 19 cm
Kształt ostrza
Nakiri/Warzywa i owoce
Rodzaj stali
Sandvik 19c27

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal ze szwedzkiej huty Sandvik o oznaczeniu 19C27 to nierdzewny stop pozwalający się hartować nawet do 64 HRC. Została opracowana do produkcji ostrzy przemysłowych do cięcia kartonu i twardych materiałów włóknistych. Parametrami jest ona zbliżona do stali VG-10, w tej klasie nierdzewności charakteryzuje się wysoką odpornością na ścieranie. Noże z tej stali będą bardzo dobrym wyborem do każdej kuchni.

Skład stali:

Węgiel: 0.95 %
Chrom: 13.5 %
Krzem: 0.4 %
Mangan: 0.7 %
Potas: <0.025 %
Siarka: <0.01 %

Marka Ittetsu to ręcznie kute noże przez kowala Tadayoshi Kajiwara

Noże mistrza Tadayoshi Kajiwara, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel