Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm
Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm

Ittetsu Gingami Nashiji Nóż Bunka 17 cm

Kod
IWH-106
Producent
Rozmiar

659,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Oryginalne wykończenie i nietypowy kształt, sprawia że Bunka zawsze przyciąga swoją uwagę. Jest to połączenie noża Gyuto oraz Santoku. Czerpiąc z obu jak najwięcej, szeroka klinga jak w nożu Santoku oraz ostry czubek typowy dla noża Gyuto, sprawia że Bunka. Sprawdzi się doskonale w pracach kuchennych od siekania, po precyzyjne krojenie. Czy to sprawia że Bunka to nóż niemal idealny?

Noże Ittetsu Gingami są wykonane z nierdzewnej stali Gingami o twardości 60-61 HRC. Klinga ma chropowatą strukturę przypominająca w dotyku szorstką gruszkę Nashi. Oktagonalna rękojeść, została wykonana z drewna pakka. Należy pamiętać o regularnym ostrzeniu tutaj najlepiej sprawdzą się kamienie Naniwa oraz Shapton. Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

  • Ostrze: stal nierdzewna Gingami okuta stalą nierdzewną
  • Rękojeść: oktagonalna, z drewna klonowego, pierścień z orzecha włoskiego
  • Twardość: 60-61 HRC
  • Długość całkowita: 32,1 cm
  • Długość rękojeści: 13,0 cm
  • Długość ostrza: 17,0 cm
  • Szerokość klingi: 4,3 cm
  • Grubość klingi na pięcie: 2,0 mm
  • Grubość klingi na środku: 2,0 mm
  • Grubość klingi 1 cm od czubka: 1,1 mm
  • Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
  • Waga: ok. 123 g

Made in Japan

Do pobrania
Marka
Symbol
IWH-106
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Producent
Ittetsu
Typ stali
Stal nierdzewna
Kształt ostrza
Bunka/Wielofunkcyjny
Długość ostrza
16 - 19 cm
Rodzaj stali
Gingami

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal nierdzewna Silver#3 z huty Hitachi o niezwykłych właściwościach jak na stal nierdzewną. Jej drobnoziarnistość i wysoka zawartość węgla sprawia, że ma cechy zbliżone do stali węglowych – ma znacznie lepsza agresje cięcia i dłużej utrzymuje ostrość niż inne stale nierdzewne, a przy tym jest dużo łatwiejsza w ostrzeniu. To w połączeniu z jej odpornością na rdzę (wprawdzie nie tak dużą, jak np. VG-10) sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób oczekujących od noża niewielkiej opieki, ale wymagają od niego nieco więcej.

Skład:

 węgiel: 0,95-1,1%
– chrom: 13-14,5%
– mangan: 0,6-1%
– krzem: 0,35%
– fosfor: 0,03%
– siarka: 0,02%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Marka Ittetsu to ręcznie kute noże przez kowala Tadayoshi Kajiwara

Noże mistrza Tadayoshi Kajiwara, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 142 opinii
pixel