Noże kuchenne dostępne od ręki
 
  • Home
  • Marki noży
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hatono
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Makato Kurosaki
    • Matsumi Hinoura
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Mcusta
    • Miyabi
    • Nagomi
    • Nishida
    • Ryusen Hamono
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Tamahagane
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Tsukasa Hinoura
    • Yoshimi Kato
    • Yoshimune
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
    • Kai
  • Noże kuchenne
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Noże specjalne
  • EDC
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Zestawy
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
  • Akcesoria
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
  • Nowości
  • Prezenty
Twój koszyk jest pusty
  • Zaloguj
  • Załóż konto
  1. Start
  2. Marki noży
  3. Global
  4. Global SAI
  5. Nóż do obierania 10c..
  • Nóż do obierania 10cm | Global SAI-S02R

Nóż do obierania 10cm | Global SAI-S02R

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: SAI-S02R
  • Producent: Global SAI
  • Kod producenta: 4943691122001
  • Dostępność: Dostępny Dostępny
  • Czas realizacji: 24 h | Dostępny ,,od ręki" w sklepie stacjonarnym
  • szt.
  • 479,00 zł / szt.
  • Zapłać w systemie PayPal

Zamówienia złożone do godziny 14.00 wysyłamy tego samego dnia.

  • Dostawa w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni

Global SAI-S02R

Opis produktu:

Przedstawiamy praktyczny nóż japoński Global z serii SAI, świetnie spisuje się podczas wszelakich prac kuchennych, jest on zakończony ostrym czubkiem, co zapewnia precyzję przy obieraniu, krojeniu oraz wydrążaniu warzyw I owoców. 

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
- Twardość ostrza: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 23 cm
- Długość ostrza: 10 cm
- Szerokość klingi: 2,2 cm
- Grubość klingi: 2 mm
- Waga: ok. 99 g

Noże japońskie Global z serii SAI, łącze tradycyjne rzemiosło z najnowszą technologią. Cechuje je doskonała precyzja, ergonomia I wytrzymałość. Rękojeść noża Global została wykonana, tak by zredukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Swoją historię rozpoczęły przez Komina Yamadę w 1985 r. zdobył on wiele międzynarodowych nagród i cieszą się ogromnym uznaniem największych szefów kuchni. Nóż zdobiony siedmioma ,,kropkami” (wgłębieniami), symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów.

Konserwacja noży kuchennych

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

  • Opis
  • Konserwacja i ostrzenie
  • Warunki gwarancyjne
  • Akcesoria
  • Polecamy produkty
Informacje
O firmie Kontakt Serwis ostrzenie noży kuchennych Darmowe ostrzenie Sklep stacjonarny Zamów przez telefon Katalog PDF do pobrania
Zakupy
Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Gwarancje, rękojmia, odstąpienie od umowy
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Ranking - najlepsze noże japońskie
Kontakt
Dołącz do naszego klubu.

Otrzymaj informację o zbliżającym się Black Friday.

Dołącz
sklep internetowysklepy internetowe