Masz pytanie dotyczące produktu? Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?
Zadzwoń do nas: +48 622 255 357
Ciesz się swoimi zamówionymi produktami nawet następnego dnia.
Każdy produkt objęty jest 2-letnią gwarancją
W ciągu 14 dni możesz zwrócić towar w nienaruszonym stanie.
Profesjonalny dwustronny kamień do ostrzenia noży stalowych kuchennych, w zestawie jest dołączona wygodna podstawa, która zapewnia stabilność podczas pracy.
Granulacja o wartości 1000 to kamień przeznaczona do podostrzania noża, gdy ostrze nie uległo większym uszkodzeniom lub całkowitemu stępieniu.
Granulacja o wartości 6000 to kamień przeznaczona do polerowania, dzięki czemu można uzyskać perfekcyjnie gładką i ostrą jak brzytwa powierzchnię tnącą.
- Wymiary: 18,5 x 6,3 x 2,5 cm
- Gradacja: 1000/6000
- Waga: 800 g
1. Zanurz kamień w wodzie na minimum 15 minut lub do momentu, gdy pęcherzyki powietrza przestaną się wydobywać.
2. Umyj, a następnie wysusz nóż. Ustaw kamień tak, aby powierzchnia o granulacji 800 znajdowała się na górze.
3. Klingę należy ustawić pod kątem 10-15o, jedną dłonią chwyć rękojeść noża, a drugą złap za ostrze. Przesuwaj krawędź tnącą wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie I do siebie ruchem jednostajnym. Jeżeli przy przesuwania słyszymy ten sam odgłos, to znak, że stały kąt jest utrzymywany.
Ważne! Osad, którym pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Nie należy go zmywać, w przypadku gdy kamień wyschnie, należy skropić go wodą.
4. Czynność należy wykonać po obu stronach noża, do momentu, gdy krawędź będzie ostra.
5. Przewróć kamień na stronę o granulacji 6000. Następnie wygładź I wypoleruj krawędzie, stosując tę samą technikę.
6. Po skończeniu pracy wypłucz kamień w wodzie I przechowuj go w stanie suchym.