Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Nóż Oroshi 24 cm | Bunmei 1805240

Nóż Oroshi 24 cm | Bunmei 1805240

Kod
1805240
Producent
Rozmiar

515,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Opis produktu:

Przedstawiamy nóż Oroshi, służy do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Dzięki zastosowaniu dłuższego i węższego ostrza niż standardowa Deba, doskonale nadaje się do plastrowania filetów rybnych i mięs, świetnie zastępuje nóż Yanagi. Profesjonalni kucharze wykorzystują ten nóż podczas prac kuchennych, aby zaoszczędzić czas.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: Drewno magnoliowe
- Twardość ostrza: 56-57 HRC
- Długość całkowita: 39 cm
- Długość ostrza: 24 cm
- Szerokość ostrza: 4,2 cm
- Grubość klingi: 4,7 mm
- Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
- Waga: ok. 264 g

Do pobrania
Marka
Symbol
1805240
Kod producenta
4943691805249
Rodzaj szlifu
Jednostronny Praworęczny
Marka
Bunmei
Typ stali
Stal nierdzewna
Rodzaj stali
Molibdenowo-wanadowa
Typ ostrza
Yanagi Sashimi
Długość ostrza
20 - 24 cm
Kształt ostrza
Yanagi Sashimi
Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal
molibdenowa-wanadowaWięcej

Stal molibdenowa-wanadowa to wysokiej jakości prosta stal nierdzewna, która cechuje się wytrzymałością, odpornością na zużycie i opornością na korozję. Jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Nie wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wystarczy dobrze ją umyć i dokładnie wysuszyć, a na pewno będzie   nam służyć. Stal molibdenowa-wanadowa jest niezwykle prosta w ostrzeniu. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych urządzeń, aby stale zachowywały swoją ostrość. Zwykle hartowana jest w granicach skali 56-58 HRC, co sprawia, że jest odporna na wykruszenia.

Skład stali:

Węgiel: 0,74%,
Chrom: 13,45%,
Molibden: 0,18%,
Wanad: 0,12%

Noże Bunmei Gincho to tradycyjne noże kuchenne japońskie.

 

Nasz sklep zaręcza o ich wysokiej jakości i wieloletniej przydatności. Wytwarzane przez firmę Yoshikin – znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL, przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi.

 

Noże Deba i do sashimi wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści – tzw. litera D – gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

 

Noże Bunmei są cenione we wszystkich zakątkach globu

 

W Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem miejscowych szefów kuchni.

Warto pamiętać, że japońskie noże kuchenne nie powinny być czyszczone w zmywarce. Należy je myć ręcznie i dokładnie suszyć, najlepiej po każdym użyciu.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel