Noże do sushi

Noże do sushi

Noże to sushi to klasyczne noże o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, są przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisują się w przygotowywaniu sushi czy rybnego carpaccio. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co daje większą wygodę podczas prowadzenia nożem. Są to najczęściej noże z jednostronnym szlifem, jednakże zdarzają się wyjątki jak np. noże mistrza Masanobu Okada.

Ittetsu Forge Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Ittetsu Forge Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Wysyłka w ciągu 24-48 hWysyłka w ciągu 24-48 h
899,00 zł
Ittetsu Forge Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Ittetsu Forge Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Wysyłka w ciągu 24-48 hWysyłka w ciągu 24-48 h
699,00 zł