Noże Gyuto

Nóż Gyuto to podstawowe narzędzie każdego kucharza. Jest to idealny nóż o szerokim zastosowaniu przy siekaniu, krojeniu czy plastrowania. Długość krawędzie tnącej waha się między 18 a 33 cm. Sprawdza się świetnie w krojeniu warzyw w kostkę, porcjowaniu mięsa czy plastrowaniu wędlin.

Szeroka głownia i krawędź tnąca poprowadzona z lekkim brzuścem pozwala zarówno kroić ruchem prostym, jak i siekać używając, krzywizny brzuśca kołysząc nożem (przy siekaniu np. ziół). Słabiej sprawdzi się w przypadku prac wymagających większej dokładności, takich jak obieranie czy carving oraz do zadań gdzie trzeba bardzo wąskiego ostrza (wycinanie mięsa spomiędzy kości itp.).

Nóż Kiritsuke 24 cm | Global G-106

Nóż Kiritsuke 24 cm | Global G-106

Wysyłka w ciągu 24 hWysyłka w ciągu 24 h
459,00 zł
Nóż Szefa kuchni 13 cm | Global GS-89

Nóż Szefa kuchni 13 cm | Global GS-89

Wysyłka w ciągu 24 hWysyłka w ciągu 24 h
339,00 zł