• Home
  • Nasze marki
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Gihei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Hinokuni
    • Hinoura
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Kanetsune
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kenshiro Hatono
    • Kei Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Kyohei
    • Makoto Kurosaki
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Matoshiku
    • Mcusta
    • Misuzu Hamono
    • Miyabi
    • Motokyuuichi
    • Muneishi
    • Nagomi
    • Naoki Mazaki
    • Nishida
    • Sakai Takayuki
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Takeo Murata
    • Tamahagane
    • Terakazu Takamura
    • Traditional Tamahagane Honoyaki
    • Tsuboe
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Yauji
    • Yoshimi Kato
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
  • Noże kuchenne
    • Kształty noży
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Zestawy
  • Stale
    • Aogami Super
    • Aogami#2
    • Aogami#1
    • Shirogami#2
    • Shirogami#1
    • SK-5
    • ZA18
    • Sandvik 19C27
    • CROMOVA18
    • VG-10
    • VG-5
    • VG-1
    • 420J2
    • Gingami#3
    • AUS-8
    • AUS-10
    • MVS10Cob
    • R2/SG2
    • SRS-13
    • SRS-15
    • ZDP-189
    • HAP-40
  • Outdoor
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
    • Akademia ostrzenia
    • Serwis
  • Akcesoria
    • Deski do krojenia
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
    • Tarki japońskie
    • Węgiel drzewny
    • Nożyczki Nigiri Basami
    • Obcinacze do paznokci
    • Olejki
    • Nożyczki do włosów
    • Japońskie Grille Konro
  • Nowości
  • Grawer
Twój koszyk jest pusty
    Zaloguj
    Nie masz jeszcze konta?
    Załóż konto
  1. Start
  2. Nasze marki
  3. Nóż Yanagiba 24 cm M..
  • Nóż Yanagiba 24 cm Masahiro BESSEN
  • zobacz wszystkie

Nóż Yanagiba 24 cm Masahiro BESSEN

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 16219
  • Kod producenta: 4978857020198
  • Dostępność: Niedostępny Niedostępny

  • Czas realizacji: 48 h
  • 469,00 zł / szt.
  • szt.
    Niedostępny
  • PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni.
  • Blik Szybkie płatności Blik.

Zamówienia złożone do godziny 12.00 wysyłamy tego samego dnia. Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 300 zł.

  • Dostawa nawet w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni

Ciesz się swoimi zamówionymi produktami nawet następnego dnia.

Każdy produkt objęty jest 2-letnią gwarancją

W ciągu 14 dni możesz zwrócić towar w nienaruszonym stanie.

Nóż Yanagiba 24 cm Masahiro BESSEN

Opis produktu:

Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro Yanagiba, jest to produkt idealny do  krojenia świeżych filetów, przygotowywaniu sushi czy rybnego carpaccio. Jednostajny szlif zapewnia czyste cięcie, a długie wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję.

Dane techniczne:

- Ostrze: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
- Rękojeść: drewno magnoliowe
- Twardość: 61-63 HRC
- Długość całkowita: 37,5 cm
- Długość ostrza: 23 cm
- Szerokość klingi: 3,1 cm
- Grubość klingi: b.d
- Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
- Waga: ok. 158 g

Konserwacja noży kuchennych

Stal rdzewna (węglowa) z dużą zawartością węgla w składzie chemicznym jest bardziej wymagająca w kwestii pielęgnacji i konserwacji noży niż stale nierdzewne. W środowisku wilgotnym czy kwaśnym dość szybko pokrywa się patyną a później rdzą. Podstawową zasadą konserwacji takich stali jest, aby po ich użyciu nóż wytrzeć do sucha i najlepiej na czas przechowywania natłuścić. Zostawianie noża ze stali węglowej do samodzielnego wyschnięcia po umyciu nie będzie zatem dobrym pomysłem, tak samo, jak przechowywanie go w bloku niewysuszonego wcześniej. Do konserwacji najlepiej używać olejków kameliowego lub jojoba, ew. jeśli używamy noża często to zwykłego oleju jadalnego (używając często noża, nie musimy martwić się o jełczenie takiego oleju). Oczywiście możemy też do konserwacji stosować inne preparaty i oleje, ale musimy pamiętać, by przed użyciem noża dokładnie go z nich wyczyścić (raczej jest to zalecane na długie przechowywanie lub transport noży), ponieważ preparaty te nie powinny mieć kontaktu z żywnością. Środowisko kwaśne będzie sprawiało, że nóż ze stali węglowej rdzewieje jeszcze szybciej niż od wilgoci. Krojenie cytrusów może zostawiać na nożu ciemniejsze ślady patyny. Jeśli będziemy chcieli samodzielnie usuwać, przebarwienia możemy do tego użyć delikatnych preparatów do czyszczenia blatów kuchennych takich jak mleczka (np. cif) i gąbki do czyszczenia teflonu (zwykła gąbka może zostawiać mikro ryski).

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

  • Opis
  • Konserwacja
  • Warunki gwarancyjne
  • Polecamy produkty
Dołącz do naszego klubu.

Dołącz do naszego klubu i otrzymuj informacje o dostawach oraz promocjach.

Informacje
O firmie Kontakt Sklep stacjonarny Zamówienia telefoniczne Formularze Kariera Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Regulamin karty podarunkowej Odstąpienie od umowy
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Zimowy Ranking - najlepsze noże japońskie
Ostrzenie
Akademia Ostrzenia Serwis ostrzenie noży kuchennych
Kontakt
Social media
  Facebook   Instagram
Sklep internetowy SOTE

Ustawienia cookies

Niezbędne pliki cookie

Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie. Te pliki cookie pozwalają na identyfikację np. osób zalogowanych.

Zawsze aktywne

Analityczne pliki cookie

Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.

Reklamowe pliki cookie

Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nadal będziesz widzieć w przeglądarce podstawowe reklamy, które nie są oparte na Twoich zainteresowaniach.