Zamówienia złożone do godziny 14.00 wysyłamy tego samego dnia.
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro Takohiki, jest to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sahimi, pochodzący ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Klinga noża jest węższa, cieńsza oraz lżejsza niż w nożu Yanagi, dzięki czemu odczuwamy mniejsze zmęczenie podczas pracy. Nazwa ,,Tako”, po japońsku znaczy ,,ośmiornica”, wzięła się, że nóż szczególnie dobrze radzi sobie kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Nóż został zaprojektowany tak,by wykonywać nim pojedyncze płynne cięcia.
- Ostrze: stal MBS-26 molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno magnoliowe
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 34,3 cm
- Długość ostrza: 20,3 cm
- Szerokość klingi: 3,3 cm
- Grubość klingi: ok. 2,5 mm
- Waga: ok. 98 g