Noże kuchenne dostępne od ręki
 
  • Home
  • Marki noży
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hatono
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Makato Kurosaki
    • Matsumi Hinoura
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Mcusta
    • Miyabi
    • Nagomi
    • Nishida
    • Ryusen Hamono
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Tamahagane
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Tsukasa Hinoura
    • Yoshimi Kato
    • Yoshimune
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
    • Kai
  • Noże kuchenne
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Noże specjalne
  • EDC
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Zestawy
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
  • Akcesoria
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
  • Nowości
  • Prezenty
Twój koszyk jest pusty
  • Zaloguj
  • Załóż konto
  1. Start
  2. Marki noży
  3. Nóż Takohiki 21 cm M..
  • Nóż Takohiki 21 cm Masahiro MS-8
  • zobacz wszystkie

Nóż Takohiki 21 cm Masahiro MS-8

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 10022
  • Producent: Masahiro
  • Kod producenta: 4978857100227
  • Dostępność: Niedostępny Niedostępny
  • szt.
  • 349,00 zł / szt.
  • Niedostępny

Zamówienia złożone do godziny 14.00 wysyłamy tego samego dnia.

  • Dostawa w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni

Nóż Takohiki 21 cm Masahiro MS-8

Opis produktu:

Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro Takohiki, jest to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sahimi, pochodzący ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Klinga noża jest węższa, cieńsza oraz lżejsza niż w nożu Yanagi, dzięki czemu odczuwamy mniejsze zmęczenie podczas pracy. Nazwa ,,Tako”, po japońsku znaczy ,,ośmiornica”, wzięła się, że nóż szczególnie dobrze radzi sobie kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Nóż został zaprojektowany tak,by wykonywać nim pojedyncze płynne cięcia.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal MBS-26 molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno magnoliowe
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 34,3 cm
- Długość ostrza: 20,3 cm
- Szerokość klingi: 3,3 cm
- Grubość klingi: ok. 2,5 mm
- Waga: ok. 98 g

  • Polecamy produkty
Informacje
O firmie Kontakt Serwis ostrzenie noży kuchennych Darmowe ostrzenie Sklep stacjonarny Zamów przez telefon Katalog PDF do pobrania
Zakupy
Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Gwarancje, rękojmia, odstąpienie od umowy
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Ranking - najlepsze noże japońskie
Kontakt
Dołącz do naszego klubu.

Otrzymaj informację o zbliżającym się Black Friday.

Dołącz
sklep internetowysklepy internetowe