• Home
  • Nasze marki
    • Bisbell
    • Bunmei
    • Gihei
    • Global
    • Fujiwara
    • Hattori
    • Hideo Kitaoka
    • Hinokuni
    • Hinoura
    • Ittetsu
    • Kajiwara
    • Kanetsugu
    • Kanetsune
    • Katsushige Anryu
    • Katsuto Tanaka
    • Kenshiro Hatono
    • Kei Kobayashi
    • Kunio Ishikawa
    • Kunio Masutani
    • Kyohei
    • Makoto Kurosaki
    • Masakage
    • Masahiro
    • Masanobu Okada
    • Matoshiku
    • Mcusta
    • Misuzu Hamono
    • Miyabi
    • Motokyuuichi
    • Muneishi
    • Nagomi
    • Naoki Mazaki
    • Nishida
    • Sakai Takayuki
    • Satake Cutlery Mfg
    • Shigeki Tanaka
    • Shiro Kamo
    • Sukenari
    • Tadafusa
    • Takeshi Saji
    • Takeo Murata
    • Tamahagane
    • Terakazu Takamura
    • Traditional Tamahagane Honoyaki
    • Tsuboe
    • Tojiro
    • Tsunehisa
    • Yauji
    • Yoshimi Kato
    • Yu Kurosaki
    • Zakuri
  • Noże kuchenne
    • Kształty noży
    • Noże wg. zastosowań
    • Noże ręcznie kute
    • Noże ze stali damasceńskiej
    • Zestawy
  • Stale
    • Aogami Super
    • Aogami#2
    • Aogami#1
    • Shirogami#2
    • Shirogami#1
    • SK-5
    • ZA18
    • Sandvik 19C27
    • CROMOVA18
    • VG-10
    • VG-5
    • VG-1
    • 420J2
    • Gingami#3
    • AUS-8
    • AUS-10
    • MVS10Cob
    • R2/SG2
    • SRS-13
    • SRS-15
    • ZDP-189
    • HAP-40
  • Outdoor
    • Higonokami
    • Foldery
    • Noże outdoorowe
    • Kiridashi
  • Ostrzenie
    • Kamienie do ostrzenia
    • Musaki do noży
    • Ostrzałki rolowane
    • Akcesoria do ostrzenia
    • Akademia ostrzenia
    • Serwis
  • Akcesoria
    • Deski do krojenia
    • Bloki na noże
    • Torby na noże
    • Listwy magnetyczne
    • Ochraniacze na ostrza
    • Rękojeści do noży
    • Akcesoria do ryb
    • Akcesoria kuchenne
    • Tarki japońskie
    • Węgiel drzewny
    • Nożyczki Nigiri Basami
    • Obcinacze do paznokci
    • Olejki
    • Nożyczki do włosów
    • Japońskie Grille Konro
  • Nowości
  • Grawer
Twój koszyk jest pusty
    Zaloguj
    Nie masz jeszcze konta?
    Załóż konto
  1. Start
  2. Nasze marki
  3. Masahiro
  4. Masahiro MV-H
  5. Nóż szefa 21cm Masah..
  • Nóż szefa 21cm Masahiro MV-H
  • zobacz wszystkie

Nóż szefa 21cm Masahiro MV-H

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 14911
  • Kod producenta: 4978857149110
  • Dostępność: Produkt na wyczerpaniu Produkt na wyczerpaniu

  • Czas realizacji: 48 h
  • 759,00 zł / szt.
  • szt.
  • Zapłać w systemie PayPal
  • PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni.
  • Blik Szybkie płatności Blik.

Zamówienia złożone do godziny 12.00 wysyłamy tego samego dnia. Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 300 zł.

  • Dostawa nawet w 24h
  • Gwarancja Przez 2 lata
  • Zwrot Do 14 dni

Ciesz się swoimi zamówionymi produktami nawet następnego dnia.

Każdy produkt objęty jest 2-letnią gwarancją

W ciągu 14 dni możesz zwrócić towar w nienaruszonym stanie.

Nóż Szefa 21 cm Masahiro MV-H

Opis produktu:

Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz, nóż szefa doskonale sprawdzi się jako codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 21 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal MBS-26
- Rękojeść: POM (polyacetal)
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 33,4 cm
- Długość ostrza: 21,2 cm
- Szerokość klingi: 4,6 cm
- Grubość klingi: 2 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
- Waga: ok. 152 g

Konserwacja noży kuchennych

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

Stal nierdzewna MBS-26 wyprodukowana przez Daido wyłącznie dla marki Masahiro. Jest to bardzo budżetowa wersja stali VG-10, i występuje w niej kilka różnic. Nie ma w niej kobaltu i wanadu co przekłada się na hartowanie stali, która osiąga maksymalnie 58-59 HRC. Dodatkowo zawiera mniej molibdenu, która w znaczący sposób przekłada się na wytrzymałość stali. Czyni to jednak tą stal łatwiejsza w ostrzeniu, nie będzie ona wymagała wyłącznie kamieni i nie tak łatwo będzie ją wykruszyć czy złamać.

Skład stali:

Węgiel: 0.85 – 1.00 %
Chrom: 13.00 – 15.00 %
Molibden: 0.15 – 0.25 %
Mangan: 0.30 – 0.60 %
Krzem: 0.65 %
Fosfor: 0.04 %
Siarka: 0.01 %

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

  • Opis
  • Konserwacja
  • Specyfikacja stali
  • Warunki gwarancyjne
  • Polecamy produkty
Dołącz do naszego klubu.

Dołącz do naszego klubu i otrzymuj informacje o dostawach oraz promocjach.

Informacje
O firmie Kontakt Sklep stacjonarny Zamówienia telefoniczne Formularze Kariera Regulamin Polityka prywatności Koszty i sposoby dostawy Sposoby płatności Regulamin karty podarunkowej Odstąpienie od umowy
O Nożach
Noże kuchenne - co wybrać Japońskie rodzaje stali Typy noży japońskich Rodzaje japońskich noży kuchennych Nóż szefa kuchni jaki wybrać? Noże kuchenne Zimowy Ranking - najlepsze noże japońskie
Ostrzenie
Akademia Ostrzenia Serwis ostrzenie noży kuchennych
Kontakt
Social media
  Facebook   Instagram
Sklep internetowy SOTE

Ustawienia cookies

Niezbędne pliki cookie

Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie. Te pliki cookie pozwalają na identyfikację np. osób zalogowanych.

Zawsze aktywne

Analityczne pliki cookie

Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.

Reklamowe pliki cookie

Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nadal będziesz widzieć w przeglądarce podstawowe reklamy, które nie są oparte na Twoich zainteresowaniach.