Nóż Santoku Żłobiony 17,5 cm Masahiro MV-H
Opis produktu:
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Nóż Santoku dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega uderzanie o deskę. Natomiast żłobione ostrze uniemożliwia przywieranie produktów do ostrza.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal MBS-26
- Rękojeść: POM (polyacetal)
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 30,1 cm
- Długość ostrza: 17,7 cm
- Szerokość klingi: 4,7 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
- Waga: ok. 140 g