Elastyczny nóż do wykrawania 16 cm Masahiro MV-H
Opis produktu:
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro, który znajdzie zastosowanie w trybowaniu większych części mięsa, takich jak szponder, udziec jagnięcy czy indyk. Zakończona ostrym czubkiem klinga pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach I ułatwia oddzielenie mięsa od kości. Cechuje go elastyczne ostrze, lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal MBS-26
- Rękojeść: POM (polyacetal)
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 29,1 cm
- Długość ostrza: 16,5 cm
- Szerokość klingi: 2,6 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
- Waga: ok. 104 g