Mitsuboshi Cutlery Co.,LTD

Mitsuboshi Cutlery Co.,LTD

Nagomi ! „Harmonia i Komfort”

Te noże, to unikatowość, piękno, oraz siła! Co daje zdecydowaną przewagę w kuchni…
Producentem tych wysoko ocenianych i docenionych wśród kucharzy, japońskich noży kuchennych, jest firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i mieszcząca się w słynnym Seki.

Ponad 140 lat tradycji, niesie za sobą piękną historię mistrzowskiego kowalstwa i samurajskich mieczy, a dziś ? Wielu najwyższej klasy japońskich noży, które docierają od 2015 roku na rynki zachodnie, gdzie również wzbudzają podziw i szacunek do japońskiej, kowalskiej, myśli technicznej.

Noże Nagomi, to zaawansowane pod względem składu stopu profesjonalne narzędzia, które przechodzą dokładną kontrolę, pod względem chemicznym, oraz zachodzących zmian w mikrostrukturze podczas hartowania.

Najpopularniejsza stal nierdzewna, wykorzystana do produkcji noży kuchennych Nagomi, nosi nazwę 440A.
Przy jej obróbce jest użyta pewna wyjątkowa technika, która zapewnia harmonię pomiędzy, trwałością ostrza i łatwością ostrzenia noża.
Drugą zaś stalą, jest AUS8 która ma lepszą tolerancję na zimne kucie, wyższą trwałość i trochę mniejszą wygodę ostrzenia, z uwagi na 2 punkty więcej w skali hrc.
Dobrze mieć wybór…
Trzeba również dodać, że wykończenie klingi, jest wykonywane osobiście, przez mistrza rzemiosła.

和 NAGOMI" zwraca się również do państwa z życzeniem, aby każda rodzina cieszyła się zdrowym i szczęśliwym życiem.
Seria "NAGOMI" jest również idealną propozycją na prezent.
Wierzymy, że skorzystają Państwo z naszych produktów.