Japońskie Noże kuchenne „Bunmei Gincho” to bardzo ciekawa propozycja naszego lidera, firmę „Yoshikin” - znanego na całym świecie producenta, wysoko cenionych noży kuchennych „Global”
Co mówią rzemieślnicy z Yoshikin ??
„Uważamy, że produkt godny zaufania jest wytwarzany przez entuzjazm do pracy na rzecz jakości produktu. Wysoka jakość to wynik wieloletniego doświadczenia, wiedzy, elastyczności umysłu, innowacyjnych technologii w połączeniu z tradycją, oraz chęci zadowolenia najbardziej wymagających odbiorców.”
To wyznanie, pokrywa się w pełni z ofertą noży kuchennych Bunmei.
Tradycyjne noże Bunmei są produkowane z wysokojakościowej stali nierdzewnej, zawierającej molibden i wanad, a wysoka zawartość węgla przyczynia się do doskonałej retencji krawędzi ostrza, co ułatwia ponowne zaostrzenie.
Są to również idealne japońskie ostrza kuchenne, gdy potrzebujemy ukroić bardzo cienkie plastry, w czym pomaga jednostronny szlif Bunmei. Sama rękojeść nie odbiega ergonomią i estetyką od całości, wykonywana jest z wytrzymałego, oraz antypoślizgowego drewna, a tradycyjny kształt D, zapewnia pewny i wygodny chwyt.
Japońskie noże kuchenne Bunmei są dostępne w 5, znanych kulinarnemu światu stylach:
Nóż Deba (nóż rzeźniczy), nóż Usuba (warzywny), nóż Tako Sashimi, nóż Yanagi Sashimi i nóż Oroshi .
Noże Bunmei, w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem wśród japońskich szefów kuchni.