The product is shipped within 24 hours.
We complete the order within 24 hours.
The product is covered by a one-year warranty.
You can return the product within 14 days.
Nóż kuchenny do obierania z serii Miyabi 6000MCT stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.
Noże kuchenne Miyabi 6000MCT to symbioza funkcjonalności i unikalnej estetyki. Ostrze z rdzeniem MicroCarbide MC63 osadzony w 2 warstwach stali o twardości 63 HRC. Noże ostrzone dwustronnie z wykorzystaniem tradycyjnych japońskich metod Honbazuke. Dodatkowe młotkowanie na ostrzusprawia, że krojone produkty do niego nie przywierają.
Rękojeści wykonana, są ze stabilizowanego drewna kokobolo. Ergonomia i równowaga są dobrze przemyślane, co sprawia, że noże te są bardzo wygodne w użyciu nawet przez dłuższy czas. Ciemne drewno kokobolo nadaje im klasyczny i stylowy wygląd.
- Ostrze: Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 2 warstwach stali
- Rękojeść: drewno pakka w kształcie litery D
- Twardość: 63 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 20,1 cm
- Długość ostrza: 9,0 cm
- Szerokość klingi: 2,5 cm
- Grubość klingi: 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 79 g